001 -Family

Kinderen koken op de Toermalijn Uithoorn


Geplaatst op: 16 april 2007
Kinderen uit groep 6 van basisschool de Toermalijn koken in de klas in het kader van het project ‘Oud en nieuw Uithoorn’.

Net als vorig jaar hebben ook dit jaar Kunstencentrum de Hint, de bibliotheek, Fun For Kids, atelier de Penseelstreek en poppenspeler Frans Hakkemars, onder de naam Uithoorn!-uit-de-kunst!, weer de krachten gebundeld om een kunst- en cultuurproject op te zetten voor basisscholen in Uithoorn.

Dit jaar zijn dit: de Dolfijn, de Kwikstaart en de Toermalijn. Het project is begin maart van start gegaan op de Dolfijn en is nu bezig op de Toermalijn en de Kwikstaart. Het thema dit jaar is ‘Oud en nieuw Uithoorn’. Voor elke groep is er een activiteit rondom dit thema en op elke school wordt het project op feestelijke wijze afgesloten.

Koken
In de eerste week hebben de kinderen kennis gemaakt met de Oudhollandse keuken, en bestonden de recepten o.a. uit Snert, Rijstebrij, Gespleten nonnen en Oudhollandse kipstoof. Vorige week is er gekookt met zgn. Vergeten groenten, zoals schorseneren, pastinaak en raapsteeltjes. En deze week duiken we de hippe keuken in met Fingerfood. Dit zijn allemaal kleine hapjes uit diverse keukens; o,a, Spaanse gehaktballetjes, Japanse sushi’s en Thaise sateetjes.

Uiteraard hebben de kinderen na het koken alles zelf geproefd. Soms was dat heerlijk, zelfs boven verwachting, en soms viel het een beetje tegen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kinderen koken op de Toermalijn Uithoorn

Kinderen uit groep 6 van basisschool de Toermalijn koken in de klas in het kader van het project ‘Oud en nieuw Uithoorn’. Net als vorig jaar hebben ook dit jaar Kunstencentrum de Hint, de bibliotheek, Fun For Kids, atelier de Penseelstreek en poppenspeler Frans Hakkemars, onder de naam Uithoorn!-uit-de-kunst!, weer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: