001 -Family

Project ‘Oud en nieuw Uithoorn’ vol op aan de gang op de Kwikstaart


Geplaatst op: 16 april 2007
Kinderen uit diverse groepen van basisschool de Kwikstaart zijn druk bezig met de verschillende activiteiten van het project ‘Oud en nieuw Uithoorn’.

Net als vorig jaar hebben ook dit jaar Kunstencentrum de Hint, de bibliotheek, Fun For Kids, atelier de Penseelstreek en poppenspeler Frans Hakkemars, onder de naam Uithoorn!-uit-de-kunst!, weer de krachten gebundeld om een kunst- en cultuurproject op te zetten voor basisscholen in Uithoorn.

Dit jaar zijn dit: de Dolfijn, de Kwikstaart en de Toermalijn. Het project is begin maart van start gegaan op de Dolfijn en is nu bezig op de Toermalijn en de Kwikstaart. Het thema dit jaar is ‘Oud en nieuw Uithoorn’. Voor elke groep is er een activiteit rondom dit thema en op elke school wordt het project op feestelijke wijze afgesloten.

Schilderen
In de groepen 1 en 2 schilderen de kinderen onder begeleiding van Corrie Eeltink van de Penseelstreek op linnen doeken.

Maquette’s bouwen
De kinderen van de groepen 6 bouwen met diverse materialen huizen van vroeger, tegenwoordig en de toekomst. De oude huizen worden van hout in elkaar getimmerd, de moderne huizen worden van echte steentjes gemetseld en van piepschuim en met veel fantasie worden de huizen van de toekomst in elkaar gezet.

Filmpjes maken
Op verschillende locaties in Uithoorn hebben de kinderen van de groepen 8 de meest uiteenlopende filmpjes opgenomen. De kinderen moesten zelf het verhaal bedenken, het script schrijven, de rollen verdelen en op locatie gaan filmen. Sommige kinderen hadden zelfs paarden van stal gehaald om in hun film mee te laten spelen. Er waren spannende ontvoeringsverhalen, reclamefilmpjes met een knipoog naar het verleden en een andere groep ging weer terug in de tijd bij het Alkwin Kollege.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Project ‘Oud en nieuw Uithoorn’ vol op aan de gang op de Kwikstaart

Kinderen uit diverse groepen van basisschool de Kwikstaart zijn druk bezig met de verschillende activiteiten van het project ‘Oud en nieuw Uithoorn’. Net als vorig jaar hebben ook dit jaar Kunstencentrum de Hint, de bibliotheek, Fun For Kids, atelier de Penseelstreek en poppenspeler Frans Hakkemars, onder de naam Uithoorn!-uit-de-kunst!, weer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: