001 -Family

Unitas JA1 opnieuw kampioen


Geplaatst op: 16 april 2007
De nieuwe lichting talentvolle junioren JA1 van Unitas zijn afgelopen woensdag kampioen geworden in de Jongens A-klasse. In eigen huis - Sporthal De Phoenix te Mijdrecht - klaarden ze dit klusje. Lukte het vorig jaar al in de B-klasse om kampioen te worden, nu bleek dat ze de lijn door konden trekken om in hun eerste jaar in de A-klasse de beste te zijn. Een unieke prestatie.

Het team van vorig jaar, de aanvallers Roy Boersma, Tim Gortenmulder, Rick Samson en Nick Strating en de spelverdelers Brian Cornelissen en Maikel de Groot, werd aangevuld met Daan Bijman (die vorig jaar nog in de C-klasse heeft gespeeld) en met Stefan de Groot, een nieuwkomer in het volleybal. Met name van de laatste 2 spelers is het bijzonder knap dat deze direct op dit niveau hebben kunnen meespelen.

De competitie is tot bijna de laatste wedstrijd spannend geweest, maar de strijd met het gerenommeerde Allides uit Haarlem is toch in het voordeel van Unitas beslecht. Allides was de enige andere kandidaat voor het kampioenschap in deze poule. De overige drie teams, te weten Veenland, VCH en SAS ‘70, konden niet genoeg punten halen om in deze race mee te doen.

In de wedstrijd van afgelopen woensdag was het halen van 1 punt voldoende om kampioen te worden. Dat leek vooraf een gemakkelijk te realiseren opdracht, want tegenstander SAS ’70 uit Uithoorn stond op dat moment laatste in de poule.Toch bleek dat de zenuwen voor zo’n kampioenswedstrijd roet in het eten kan gooien. Ondanks dat de eerste set vrij snel en gemakkelijk gewonnen werd met 25-12 en daarmee het kampioenschap een feit werd konden de Uithoornse tegenstanders goed tegenstand bieden. De concentratie verslapte bij de kersverse kampioensploeg en de tweede set werd door SAS ‘70 gewonnen met het nipte verschil van 25-27. In deze set heeft Unitas lang achter gestaan, maar kon ondanks sterk spel in het laatste deel van de set deze set niet winnend afsluiten. Bij de laatste set had de jongens van Unitas toch het idee dat een kersverse kampioen niet zou mogen verliezen van de onderste uit de poule. Ze lieten aan de massaal toegestroomde (trotse) ouders en overige familie weer het spel zien waardoor ze in deze competitie kampioen zijn geworden en sloten deze set winnend af met de ruime cijfers 25-15.

Aan het eind van de wedstrijd werd het team gehuldigd door een vertegenwoordiger van de NeVoBo, was er kampioensmuziek vanaf de tribune en waren er bloemen van het bestuur. Alle complimenten voor deze aanstormende jeugd. Tevens werd hun trainer, Derk Groen, gehuldigd voor zijn enorme inzet dit seizoen en voor het behalen van zijn trainersdiploma. Hij is nu officiëel gediplomeerd VT 2 trainer en daardoor bevoegd op alle niveau’s binnen Unitas voorradig.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Unitas JA1 opnieuw kampioen

De nieuwe lichting talentvolle junioren JA1 van Unitas zijn afgelopen woensdag kampioen geworden in de Jongens A-klasse. In eigen huis - Sporthal De Phoenix te Mijdrecht - klaarden ze dit klusje. Lukte het vorig jaar al in de B-klasse om kampioen te worden, nu bleek dat ze de lijn door … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: