001 - Bader

Afsluiting Aalsmeerderweg aan Rijsenhoutzijde


Geplaatst op: 12 april 2007
De werkzaamheden vinden plaats op 14 en 15 april.
Op deze dagen werkt de provincie Noord-Holland aan de Kruisweg (N201).

Het gaat om het wegvak in de gemeente Haarlemmermeer tussen de op- en afrit A4 en de Fokkerweg. Het werk start op vrijdag 13 april om 20.00 uur en duurt tot maandag 16 april 5.00 uur. Bij gebruik van de Kruisweg moet u rekening houden met ernstige vertraging.

Op- en afritten A4 bereikbaar
De weekendwerkzaamheden vinden plaats op de noordbaan (vanuit de richting Aalsmeer). Deze baan wordt afgesloten tussen de Fokkerweg en de op- en afrit A4. Het verkeer van de noordbaan wordt bij de kruising met de Fokkerweg via een doorsteek naar de zuidbaan geleid. Voor elke rijrichting is er slechts één rijstrook beschikbaar. Alle op- en afritten van de A4 zijn bereikbaar, want net voor het kruispunt met de op- en afritten A4 wordt het verkeer weer teruggeleid. De kruising Kruisweg (N201) – Fokkerweg blijft eveneens open voor het verkeer.

Voorafgaand aan het weekendwerk worden er tussen donderdagavond 12 april en vrijdagochtend 13 april freeswerkzaamheden uitgevoerd op de noordbaan tussen de Fokkerweg en de Aalsmeerderweg. Dit vindt plaats tussen 21.00 uur en 5.00 uur. Het verkeer wordt daarbij over de zuidbaan geleid.

Op vrijdag 13 april van 9.00 tot 15.00 uur wordt er gewerkt op de noordbaan tussen de Fokkerweg en de Aalsmeerderweg. Voor verkeer vanuit Aalsmeer richting Hoofddorp is dan slechts één rijstrook beschikbaar.

Aalsmeerderweg
De kruising van de Kruisweg met de Aalsmeerderweg is aan de zuidzijde, de kant van Rijsenhout, het gehele weekend afgesloten. Dit betekent dat verkeer vanaf de Kruisweg (N201) niet naar het zuiden de Aalsmeerderweg op kan en omgekeerd. Dit verkeer wordt omgeleid via de Bennebroekerweg en de Rijnlanderweg. Een omleidingsroute is aangegeven. De Aalsmeerderweg blijft wel open voor fietsers en voetgangers. Uiterlijk maandag 16 april om 5.00 uur gaat de kruising weer open.

Langdurige verkeershinder
Sinds 4 december heeft verkeer op de Kruisweg in beide richtingen op alle dagen te maken met verkeersmaatregelen. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, wordt een deel van het verkeer van de zuidbaan (richting Aalsmeer) over de noordbaan geleid. Voor beide rijrichtingen zijn slechts 2 versmalde rijstroken beschikbaar. Deze situatie duurt naar verwachting tot na de zomer van 2007.

Om dit gedeelte van de Kruisweg te vermijden, kan het verkeer op de A4, de A9 en de A10 gebruik maken van de alternatieve adviesroutes.

N201+ programma
De werkzaamheden hangen samen met de verbreding van de Kruisweg naar 2x3 rijstroken als onderdeel van het N201+programma. De provincie Noord-Holland realiseert de vernieuwing van de N201 in het gebied tussen Hoofddorp en Amstelhoek. In het project wordt samengewerkt met de gemeenten Aalsmeer, De Ronde Venen, Haarlemmermeer en Uithoorn. Met de uitvoering van dit project verbetert de leefbaarheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid in het gebied en wordt een bijdrage geleverd aan het versterken van de economische kracht van de regio.

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met het Projectbureau N201+ van de provincie Noord-Holland, telefoon: 023 – 514 3201. Ook kunt u terecht in het informatiecentrum, Boeingavenue 241, Schiphol-Rijk. Het centrum is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 13.00 – 17.00 uur.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Afsluiting Aalsmeerderweg aan Rijsenhoutzijde

De werkzaamheden vinden plaats op 14 en 15 april. Op deze dagen werkt de provincie Noord-Holland aan de Kruisweg (N201). Het gaat om het wegvak in de gemeente Haarlemmermeer tussen de op- en afrit A4 en de Fokkerweg. Het werk start op vrijdag 13 april om 20.00 uur en duurt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: