001 -Family

Starterswoningen in Wickelhof opgeleverd


Geplaatst op: 10 april 2007
In de nieuwbouwwijk Wickelhof in Mijdrecht is op 4 april feestelijk gevierd dat 16 starterswo-ningen zijn opgeleverd. De woningen hebben een sociale huur, mede omdat de gemeente de grond voor een sociale prijs aan Westhoek Wonen heeft verkocht.

Westhoek Wonen heeft de woningen, met een netto oppervlakte van ruim 50 m2, verhuurd aan jonge-ren onder de 30 jaar, op één na uit de gemeente afkomstig, met huren tussen € 335,- en € 366,-. De gemeente heeft het stuk grond sinds 1989 in bezit. In 2004 heeft De Ronde Venen het initiatief genomen om Westhoek Wonen de gelegenheid te geven te onderzoeken of het mogelijk was om zodanig huurwoningen op dit stuk grond te bouwen, dat Tennisvereniging De Ronde Venen niet belemmerd zou worden in de activiteiten. Ook moest de woningbouw passen in de lande-lijke omgeving van de Ringdijk Derde Bedijking.

Nadat Westhoek Wonen met een plan had aangetoond dat dit goed mogelijk was, heeft de gemeente de grond in 2006 voor een prijs van € 12.500,- per woning verkocht. Door deze zogenaamde sociale grondprijs is het mogelijk voor Westhoek Wonen sociale huurprijzen te rekenen voor de woningen. De gemeente heeft overleg gevoerd met omwonenden over het plan en er met de aannemer voor ge-zorgd dat direct na de bouw de openbare ruimte is aangelegd.

Burgemeester en wethouders waren vertegenwoordigd bij de feestelijke viering en zijn verheugd over de goede samenwerking met Westhoek Wonen.

De oplevering van deze woningen is een resultaat dat past in het gemeentelijk beleid om starterswo-ningen te bouwen in de gemeente. Ook in Marickenzijde, Westerheul en verschillende particuliere projecten in de gemeente zullen, zowel in de huur- als in de koopsector starterswoningen worden gebouwd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Starterswoningen in Wickelhof opgeleverd

In de nieuwbouwwijk Wickelhof in Mijdrecht is op 4 april feestelijk gevierd dat 16 starterswo-ningen zijn opgeleverd. De woningen hebben een sociale huur, mede omdat de gemeente de grond voor een sociale prijs aan Westhoek Wonen heeft verkocht. Westhoek Wonen heeft de woningen, met een netto oppervlakte van ruim 50 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: