001 -Family

Eerste aanzet voor nieuw hemelwaterstelsel


Geplaatst op: 10 april 2007
Het eerste gemaal van een serie van in totaal vijf gemalen is afgelopen dinsdag 3 april in op-dracht van de gemeente geplaatst aan de Productieweg te Mijdrecht. Dit gemaal is onderdeel van de aanleg van een nieuw hemelwaterstelsel voor het industrieterrein Mijdrecht.

Het nieuwe regenwaterstelsel wordt aangelegd om te voldoen aan de milieueisen binnen de gemeen-telijke Rioleringszorg. Tevens wordt met de aanleg van deze milieumaatregel invulling gegeven aan de nieuwe (verbrede) waterwetgeving. Deze wetgeving is uitgebreid met de zorg voor het inzamelen en transporteren van hemelwater.

Het nieuwe gemaal zal na ingebruikstelling, het vervuilde regenwater van wegen, laadkuilen ed. niet meer naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie verpompen, maar naar een bermfilter (in ontwerpstadium) aan de Veenweg. Uiteindelijk vloeit het gezuiverde water weer terug naar het oppervlaktewater. Door deze aanpak komt er minder vervuild water in de sloten en singels terecht.

Bijzonder bij de fundering van het gemaal, dat totaal 24.000 kg weegt, is dat deze niet wordt uitge-voerd met een paalfundering, maar direct gefundeerd is op een draagkrachtige zandlaag binnen de polder Groot Mijdrecht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Eerste aanzet voor nieuw hemelwaterstelsel

Het eerste gemaal van een serie van in totaal vijf gemalen is afgelopen dinsdag 3 april in op-dracht van de gemeente geplaatst aan de Productieweg te Mijdrecht. Dit gemaal is onderdeel van de aanleg van een nieuw hemelwaterstelsel voor het industrieterrein Mijdrecht. Het nieuwe regenwaterstelsel wordt aangelegd om te voldoen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: