Almere Haven H2 – Unitas H1

Geplaatst op: 10 april 2007

Unitas moest de wedstrijd zonder middenaanvaller Ruud Stark beginnen. Een omzetting in de opstelling die normaliter niet voor problemen zorgt. Toch waren beide teams gelijkwaardig in deze eerste set en was het Almere-Haven die het thuisvoordeel wist te benutten. In een spannende eindfase trokken zij aan het langste eind en wonnen de eerste set met 25 – 23.

In de tweede set bracht Unitas wat positionele wisseling aan en dit resulteerde in een ruime voorsprong gedurende de hele set, waarbij Almere-Haven alleen aan kon klampen als door concentratiegebrek de pass naar de spelverdeler bij Unitas terugliep en hierdoor de variatie op de aanvallers terugliep. Even het ‘koppie’ erbij en de zaak werd bekwaam tot een goed eind gebracht: 20 – 25. Ook de derde set hetzelfde spelbeeld. Een sterker Unitas wat alleen door eigen fouten niet ver weg liep van de opponent. Het resultaat was bijna gelijk: 19 – 25 winst in de derde set.

In de vierde set leek Unitas het juiste concept gevonden te hebben. Men liep snel uit naar een 11 – 23 voorsprong, mede door een goede servicebeurt van Robert van der Meer. Almere-Haven bracht een nieuwe speler in het strijdperk en deze routinier wist het gaatje nog aardig dicht te krijgen.

Een time-out van coach Sjaak Immerzeel gooide op tijd de deur in het slot en ook de vierde set werd winnen afgesloten: 18 – 25.

Een nuttige overwinning van de Mijdrechters die hen op de vierde plek van de ranglijst deed terugkeren. Komende weken de wedstrijden tegen de huidige nummers 5, 6 en 7. Belangrijk dus om de goede vorm vast te houden en te zorgen voor een waardige afsluiting van de competitie.

De Mijdrechtse volleybalheren hebben de uitwedstrijd tegen het lager geklasseerde Almere-Haven H2 gemakkelijk gewonnen met 1 – 3. Ondanks een verloren eerste set waren de Mijdrechters veel sterker dan hun opponenten en werd het uiteindelijk een makkelijke avond. Unitas moest de wedstrijd zonder middenaanvaller Ruud Stark beginnen. Een omzetting in … Lees meer »