De Baat (3e)

Unitas Dames 1 pakt vijf punten in Nederhorst den Berg


Geplaatst op: 10 april 2007
Afgelopen vrijdag hebben de Mijdrechtse volleybaldames wederom 5 punten aan hun totaal kunnen bijschrijven. De uitwedstrijd tegen het 4 plaatsen lager staande Nederhorst den Berg werd overtuigd met 0 – 4 gewonnen. Hierdoor behouden de Mijdrechtse dames hun fraaie 4e plaats en zijn ze nog steeds in het beroemde linkerrijtje van de ranglijst terug te vinden.

Op de vrijdagavond moest Unitas gehandicapt aan de wedstrijd beginnen. Zonder middenaanvallers Brenda Beijer en Anne Kranenburg ging men op pad naar Nederhorst den Berg en diende er dus qua opstelling geïmproviseerd te worden. Marijke Wille en Marloes Voorwinden namen de opengevallen plekken in en Irene Boer (van Dames 2) en Suzan Heijne begonnen op de buitenposities.

De eerste set begon afwachtend, beide teams hadden veel persoonlijke fouten maar Unitas kwam als eerste op dreef en kon de set op haar naam schrijven: 21 - 25. De tweede set vertoonde het zelfde spelbeeld: rommelig en vol persoonlijke fouten. Omdat Nederhorst den Berg inmiddels ook op stoom gekomen was werd het qua stand wel bloedstollend spannend. Uiteindelijk trok ook hier Unitas aan het langste eind en werd de set gewonnen met 25 – 27.

Goed spel leek taboe deze avond want het spel werd ook in de derde set niet beter. Unitas kwam achter met 21 – 17 en een time-out van invalcoach Malou de Vries bracht gelukkig redding. Het tempo ging eindelijk omhoog en Nederhorst werd onder druk gezet, begon te kraken en brak uiteindelijk. Hierdoor gingen de Mijdrechtse dames met de set aan de haal: 22 – 25. Een uitstekende eindfase dus van de derde set. Het goede spel werd doorgetrokken naar de vierde set. Eindelijk haalde Unitas het gewone niveau en kon de vierde set makkelijk binnenhalen met 13 – 25.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Unitas Dames 1 pakt vijf punten in Nederhorst den Berg

Afgelopen vrijdag hebben de Mijdrechtse volleybaldames wederom 5 punten aan hun totaal kunnen bijschrijven. De uitwedstrijd tegen het 4 plaatsen lager staande Nederhorst den Berg werd overtuigd met 0 – 4 gewonnen. Hierdoor behouden de Mijdrechtse dames hun fraaie 4e plaats en zijn ze nog steeds in het beroemde linkerrijtje … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: