001 -Family

Brandweer Abcoude rukt uit naar A'dam ZO


Geplaatst op: 8 april 2007
Abcoude - Wat eerst op een prachtig in elkaar gezette 1 april grap leek, blijkt toch waar te zijn. In de pers en de media werd het bericht verspreid, dat de kazerne aan het Remmerdenplein voorlopig wordt gesloten.

Dit om het personeelstekort dat is ontstaan door het verplicht invoeren van een nieuw 48 uurs werkrooster bij de brandweer Amsterdam. Het Raadslid Pepping verbaasde zich over deze berichtgeving, daar hij hier officieel niets van had vernomen. De burgemeester die het hoofd van de brandweer is, had hier zeker een mededeling over moeten doen. Wij van Rosa FM hadden aan de persvoorlichter hier vragen over gesteld en men wist op het gemeentehuis niets van deze inzet naar Z.O. Het raadslid Pepping heeft toen een vijftal schriftelijke vragen aan het college gesteld en de burgemeester gevraagd om over deze zaak een officiële mededeling te doen in het forum of de raadsvergadering.

Vooraf aan het forum en de raadsvergadering van afgelopen donderdagavond heeft de burgemeester dan ook een officiële mededeling gedaan en de door de heer Pepping terecht schriftelijke gestelde vragen zoveel mogelijk beantwoord. De burgemeester moest toegeven dat hij afgelopen maandag werd geconfronteerd met dit voorval en hij van deze inzet niet op de hoogte was.

Er is dan ook onmiddellijk overleg geweest met de burgemeester van Amsterdam en deze heeft zijn excuses over de gang van zaken aangeboden. Financieel kost het de brandweer Abcoude niets, want Abcoude heeft in het verleden ook veelvuldig gebruik kunnen maken van de inzet van Amsterdam. Bijvoorbeeld de ladderwagen en de inzet van Driemond in het Gein. Volgens de commandant van Abcoude is er een convenant met Amsterdam afgesloten, maar daar is op dit moment nog onduidelijkheid over, hoe het een en ander over de inzet is geregeld.

Wat betreft de inzet van onze brandweer, worden zij nu in plaats van het vierde voertuig, het derde voertuig dat wordt ingezet betreffende het AMC. Verder zijn er nog wat speciale objecten, die extra geoefendheid vergt. De vrijwillige brandweer krijgt daar dan ook, van de brandweer Amsterdam een extra opleiding voor. Wat betreft de brandweerzorg in onze gemeente, is deze volgens de commandant goed afgedekt. De burgemeester had het over kringen waar men mee werkt en als Abcoude naar Amsterdam is uitgerukt, staat de volgende brandweerploeg van deze kring standbij.

De ontstane situatie kan wel tot volgend voorjaar duren. Volgens de burgemeester gaat het om een tiental uitrukken, maar dat weet je nooit zeker. Door de voorzitter van het forum werd het raadslid Pepping gevraagd of hij zich kon vinden in deze beantwoording. Hij had nog wel wat vragen, maar daar zal hij persoonlijk bij de burgemeester op terug komen. Dit zijn geen zaken voor de openbaarheid. Wordt vervolgd!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ROSA FM

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brandweer Abcoude rukt uit naar A'dam ZO

Abcoude - Wat eerst op een prachtig in elkaar gezette 1 april grap leek, blijkt toch waar te zijn. In de pers en de media werd het bericht verspreid, dat de kazerne aan het Remmerdenplein voorlopig wordt gesloten. Dit om het personeelstekort dat is ontstaan door het verplicht invoeren van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: