De Baat (2e)

Reprise theater in Museum De Ronde Venen


Geplaatst op: 6 april 2007
De succesvolle theatervoorstelling “Met taaie Volharding” wordt eind april 2007 voor de laatste keer herhaald. In opdracht van het Museum De Ronde Venen is deze voorstelling gemaakt. Twee series voorstellingen zijn gespeeld in de zomer van 2006. Vanwege de grote belangstelling wordt er nog een serie gespeeld. “Met taaie Volharding” is bedoeld voor iedereen vanaf 6 jaar.

De voorstellingen vinden plaats:
vrijdag 20 april, aanvang: 19.30 uur
zaterdag 21 april, aanvang: 19.30 uur
zondagmiddag 22 april, aanvang: 14.30 uur

Toegangskaarten kosten 5 euro

Reserveren wordt zeer aanbevolen: bij mw. Patricia Roodenberg telefoon: (0297) 24 15 63, bij voorkeur tussen 17.00 en 20.00 uur.
“Met taaie Volharding” is het verhaal van de familie Klinknagel, een arm veenarbeiders gezin uit Vinkeveen in de jaren 20 van de vorige eeuw. Vader Bart, droomt ervan om ooit rijk te kunnen zijn. Eigenlijk is hij het werken in de veenderij beu, maar wat kan hij anders? Moeder Marieke doet haar uiterste best om de eindjes aan elkaar te knopen. Hun kinderen Jet, Jan, Dirk en Veertje hebben het ook niet altijd even gemakkelijk. Plotseling staat tante uit Amsterdam voor de deur. Ze wil graag een tijdje blijven logeren. Opa maakt zich nergens druk om. Wanneer hij op zijn tijd zijn borreltje en pruimtabak krijgt, dan vindt hij alles best. De buurvrouw is erg begaan met de familie. Ze komt vaak langs om polshoogte te nemen, maar vaak ongelegen. En als er een staking dreigt, dan lopen de spanningen hoog op in het gezin Klinknagel.

“Met taaie Volharding” wordt door negen amateur toneelspelers uit De Ronde Venen gespeeld: vijf volwassenen: Marianne Bongenaar, Annet van Zwieten,Truus Haak, Frank Verkerk en Martin Verrips. Vier kinderen doen aan de voorstelling mee: Charlotte Bosman, Sophie Jurrjens, Jeroen en Steven Verrips. De voorstelling wordt live begeleid door Irina Parfenova aan de piano. De voorstelling bestaat uit 20 korte, afwisselende scènes en is gelardeerd met muziek van R. Schumann. Met het fraaie decor van de veenzolder, de passende kostuums, de belichting en de attributen van het museum zijn Pieter Scholten en de regieassistente Carla Kronenburg erin geslaagd een spannende en humoristische voorstelling af te leveren.

“Met taaie Volharding” is een productie van Stichting Troupe A’dour uit Wilnis.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Reprise theater in Museum De Ronde Venen

De succesvolle theatervoorstelling “Met taaie Volharding” wordt eind april 2007 voor de laatste keer herhaald. In opdracht van het Museum De Ronde Venen is deze voorstelling gemaakt. Twee series voorstellingen zijn gespeeld in de zomer van 2006. Vanwege de grote belangstelling wordt er nog een serie gespeeld. “Met taaie Volharding” … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: