001 -Family

Dronken schipper veroorzaakt veel schade aan steiger


Geplaatst op: 6 april 2007
Vinkeveen - Een schipper heeft op donderdag 5 april een steiger kapot gevaren. Hij bleek niet ‘geheel’ nuchter.

Rond 11.00 uur kreeg de politie de melding van een bewoner dat een sleepboot een steiger annex beschoeiing aan de achterzijde van een woning aan de Groenlandsekade had aangevaren, waardoor deze behoorlijk was beschadigd. Vervolgens was de boot doorgevaren.

Door meerdere politie-eenheden, waaronder het KLPD te water, werd naar de boot uitgekeken. De boot en schipper werden aangetroffen in de buurt van een jachthaven aan de Baambrugse Zuwe. Het vaartuig dobberde midden op het water en de schipper zat voorovergebogen in de stuurhut en was ogenschijnlijk in diepe slaap. Met de nodige moeite kregen politiemensen hem wakker. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Amsterdammer 725 ug/l, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij verklaarde bereid te zijn de schade aan de beschoeiing en steiger te vergoeden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Politie Regio Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dronken schipper veroorzaakt veel schade aan steiger

Vinkeveen - Een schipper heeft op donderdag 5 april een steiger kapot gevaren. Hij bleek niet ‘geheel’ nuchter.Rond 11.00 uur kreeg de politie de melding van een bewoner dat een sleepboot een steiger annex beschoeiing aan de achterzijde van een woning aan de Groenlandsekade had aangevaren, waardoor deze behoorlijk was … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: