001 -Family

Laatste sleutel starterswoningen Kamille overhandigd


Geplaatst op: 5 april 2007
De geboren Mijdrechter Mohamed Oulahsen (22) kreeg woensdagmiddag 4 april de laatste sleutel overhandigd van een bijzondere nieuwbouwproject: zestien betaalbare starterswoningen aan de Kamille op een steenworp afstand van het centrum van Mijdrecht. Leo Urgel, manager Beheer & Ontwikkeling van Westhoek Wonen had de eer de sleutel te mogen overhandigen: “Ik hoop dat de zestien jongeren die hier samen gaan wonen een bijzondere sfeer zullen creëren.”

Met dit nieuwbouwproject aan de Kamille komt Westhoek Wonen tegemoet aan de vraag op de woningmarkt naar betaalbare huurappartementen voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar in de gemeente De Ronde Venen. Leo Urgel benadrukte tijdens de sleuteloverhandiging de samenwerking met de gemeente De Ronde Venen en het Bestuur Regio Utrecht (BRU) en de uitgekiende bouwmethode, waardoor de huurprijs van de appartementen laag is, tussen de € 330 en € 366 per maand. “Het zijn, zeker voor starters, prachtige woningen.” De gemeente De Ronde Venen leverde een bijdrage aan het jongerenhuisvestingsproject door de benodigde grond tegen een sociale prijs aan Westhoek Wonen te verkopen, het BRU gaf een projectsubsidie via het stimuleringsfonds woonkwaliteit.

Prachtig uitzicht
De zestien woningen zijn verdeeld over twee blokken van acht, elk met twee woonlagen. Daardoor is op het binnenterrein een hofje gecreëerd, waar alle voordeuren op uitkomen. Dat zorgt voor een gemoedelijke sfeer, bleek duidelijk tijdens de feestelijke bijeenkomst met muziek en barbecue ter ere van de sleuteluitreiking.

De woningen zelf hebben een bruto oppervlakte van 52 vierkante meter. Die op de begane grond hebben een tuin. De woningen op de eerste verdieping zijn bereikbaar via een stalen buitentrap en beschikken allemaal over een balkon. “Met een prachtig uitzicht,” zegt Mohamed als hij zijn eerste eigen woning voor het eerst betreedt. Trots laat hij de belangstellenden zijn nieuwe huis, een hoekappartement op de eerste verdieping zien. Het valt hem op hoeveel licht er naar binnen komt. Mohamed kan niet wachten om de woning te betrekken: “Vanavond komt er al iemand om de muren te schilderen!”

Uitgesproken kleur
Het project is in relatief korte tijd gerealiseerd. Op 8 oktober 2006 werd de eerste paal geslagen. Margreet Duinker, van architectbureau Duinker van der Torre, tekende voor het ontwerp: “Die korte bouwperiode is mogelijk door de unieke bouwmethode, het IFD-systeem (industrieel, flexibel en demontabel - red.). De basiselementen zijn grotendeels in de fabriek vervaardigd en op de bouwplaats gemonteerd. Voor het houtwerk koos de architect een uitgesproken kleur, dieprood. “Het doet Scandinavisch aan. Voor jongeren mag het best een opvallend uiterlijk hebben, en het spel van zonlicht en schaduw geeft een heel bijzonder effect.”

Goede weg
Ook wethouder Rosendaal, binnen de gemeente De Ronde Venen medeverantwoordelijk voor volkshuisvesting, toont zich woensdagmiddag verheugd over het project en feliciteert de huurders en Westhoek Wonen. “De snelheid waarmee deze zestien woningen zijn verhuurd toont het gebrek aan starterswoningen binnen de gemeente aan. Maar we zijn op de goede weg. Heet van de naald kan ik u vertellen dat onderzoek heeft uitgewezen dat door het project hiernaast, Wickelhof II, de doorstroming op de woningmarkt goed op gang is gekomen.”

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Westhoek Wonen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Laatste sleutel starterswoningen Kamille overhandigd

De geboren Mijdrechter Mohamed Oulahsen (22) kreeg woensdagmiddag 4 april de laatste sleutel overhandigd van een bijzondere nieuwbouwproject: zestien betaalbare starterswoningen aan de Kamille op een steenworp afstand van het centrum van Mijdrecht. Leo Urgel, manager Beheer & Ontwikkeling van Westhoek Wonen had de eer de sleutel te mogen overhandigen: … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: