001 -Family

Troje’s 11 dorpentocht weer super gezellig


Geplaatst op: 2 april 2007
Om 10 uur waren alle deelnemers van Troje’s 11 dorpentocht aanwezig met hun paard en wagen skeelers en fietsen. Net als vorig jaar werd deze rit weer spontaan gesponsord door Manege bodem specialist Semper Equitare van Klaas de Bruin. www.manegebodems.nl

Het inspannen mocht ook dit jaar weer op het terrein van heibedrijf Kool aan de van Geinweg langs de Tienboerenweg. Uiteraard begon de dag met een overheerlijk kop koffie, thee of chocomelk waarna iedereen zijn paard en wagen in ging spannen. Om 10.45 vertrok de stoet van 15 aanspanningen en ruiters, fietsers en skeelers met aan het hoofd onze meninstructrice Mirjam Pappot voor een kleine 30 km durende rit door de ronde venen.

De activiteiten commissie van de club had weer heel wat werk besteed aan het samenstellen van deze rit. En alle moeite werd beloond want dankzij hun inzet konden de 45 deelnemers weer heerlijk genieten van hun paarden de natuur en niet op de laatste plaats het uitmuntende weer. Niet alleen de deelnemers hadden plezier in de rit. Vele mooi weer genieters bleven stil staan om de paardenstoet te bewonderen en foto’s te maken. Vanaf de Tienboerenweg ging de stoet naar Waverveen, richting 201 via Mijdrecht naar de Oosterlandweg. Daar waren wij welkom bij Tuincentrum de huifkar voor de eerste koffiestop van deze rit. Het picknick team van paardensport vereniging Troje stond weer klaar om ons te voorzien van lekkere warme drankjes met overheerlijke koeken .

Op het parkeerterrein van tuincentrum de huifkar was ruimte genoeg voor iedereen om zijn aanspanning veilig te parkeren. Na een halfuurtje ging de tocht weer verder welke via de Schatterkerkerweg langs de Amstel en de prachtige westzijde naar Vrouwenakker leiden. De stoet kwam bij het terrein aan van bouw en aanneming bedrijf van de aardweg aan waar het picknick team alweer opgesteld stond met een overheerlijke lunch. Na een uurtje smullen ging iedereen weer verder via het dorp de Kwakel de Boterdijk op en langs de 201 weer naar de Amstelhoek. Langs de Amstel kwamen wij weer aan bij het startterrein van de Firma kool.

Tijdens de rit konden de koetsiers en hun grooms en de ruiters zich concentreren op de rit maar de passagiers hadden de opdracht om tijdens de rit letters te verzamelen. Aan het einde, als alle letters waren gevonden, zou daar een zin van gemaakt moeten worden. Dat was een interessant gepuzzel en iedereen kon aan de organisatie laten zien dat zij het 11 dorpen vaantje van Troje en Semper Equitare hadden verdiend, door de oplossing (Wat een tocht ) van deze puzzel te laten zien. Natuurlijk kon iedereen onder het genot van een consumptie nog even na genieten van de tocht. De meningen waren unaniem “ WAT EEN TOCHT “ super gezellig en voor herhaling vatbaar. Op 13 mei voldoet de club dan ook weer aan dit verzoek want dan word er weer een rit georganiseerd speciaal voor bejaarde uit onze omgeving Ook zij kunnen dan weer meegenieten van de paardenstoet van paardensportvereniging Troje.3 Juni word er een officiële dressuur wedstrijd georganiseerd die gehouden word bij onze club accommodatie Stal Zadelpret in Waverveen. Opgeven kan tot en met de klassen M2 Wilt u ook meedoen aan deze gezellige en sportieve organisaties of wilt u lid worden van onze club ga dan snel naar www.paardensportverenigingtroje.nl of bel ons secretariaat Thea Haak 0297- 264821

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Troje’s 11 dorpentocht weer super gezellig

Om 10 uur waren alle deelnemers van Troje’s 11 dorpentocht aanwezig met hun paard en wagen skeelers en fietsen. Net als vorig jaar werd deze rit weer spontaan gesponsord door Manege bodem specialist Semper Equitare van Klaas de Bruin. www.manegebodems.nl Het inspannen mocht ook dit jaar weer op het terrein … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: