Atalante Dames 1 kampioen

Geplaatst op: 2 april 2007

Al het hele seizoen waren de dames uit Vinkeveen de gedoodverfde favoriet voor het kampioenschap. Door de uitgebalanceerde samenstelling van het team, maar vooral de sterke teamgeest, zijn de dames maar twee keer verslagen dit seizoen. Dit heeft geleid tot de enorme voorsprong van 14 punten op de nummer twee.

Atalante had aan 2 sets winst genoeg om op onoverbrugbare afstand te komen, terwijl Wilhelmina alle punten hard nodig had om de gevreesde promotie/degradatie wedstrijden te ontlopen. Dit zorgde voor een gespannen openingsset die bol stond van de persoonlijke fouten. Na een aantal servicebeurten, waarin Wilhelmina enkele punten was uitgelopen, kwam er eindelijk wat meer rust in het spel van Atalante. De pass kwam beter bij de spelverdeelster Nancy Schockman, die daardoor Inge Versteeg en Irma Schouten zeer goed in stelling kon brengen. Zij konden door gevarieerde aanvallen de stand weer gelijk trekken. Een zeer sterke servicereeks van zowel Mirjam van der Strate als Carin van Tellingen bracht uiteindelijk de winst in de eerste set.

Hoewel de eerste set werd gewonnen, was er geen sprake van enige ontlading bij de Vinkeveense dames. Het begon van de tweede set was dan ook een kopie van de eerste set: er werd weinig risico genomen in de aanval en het blok aan Amersfoortse zijde was aanzienlijk verbeterd in vergelijking met het voorgaande treffen. Een goede servicereeks van Irma Schouten bracht de dames halverwege de set op een aantal punten voorsprong. Dit gaf de gewenste rust, waardoor de aanval weer gevarieerder werd. Aan het einde van de set kwam Wilhelmina nog goed terug, maar een strak lopende service van Marleen Sondermeijer maakte een einde aan de illusies van Wilhelmina: 2-0!

Het kampioenschap was een feit! Dit resulteerde in de nodige ontlading in en buiten het veld. Nadat de Vinkeveense dames heel sportief waren getrakteerd op iets lekkers van de tegenstander, werd begonnen aan de derde set. Hierin werd de buitenaanvalster Carin vervangen door spelverdeelster Nancy. De vaste invalster Laura Kuijl mocht de spelverdeling op zich nemen. Dit resulteerde in een wat chaotisch spelbeeld, maar door het behalen van het kampioenschap was er zoveel spanning van de dames afgevallen dat deze set vrij gemakkelijk werd binnen gehaald.

In de laatste set tenslotte werd ook de middenaanvalster Marleen nog gewisseld voor de buitenspeelster Carin. Hierdoor ontstond en wel heel ongebruikelijke opstelling. De motivatie was inmiddels ver te zoeken. De dames waren meer bezig met het kampioenschap dan met het afmaken van de wedstrijd. Mede door goed spel van Wilhelmina werd deze set verloren. Eindstand: 3-1. Het mocht de pret echter niet drukken en na de wedstrijd werden de dames dan ook op passende wijze gehuldigd door publiek, bestuur en sponsoren.

De komende wedstrijd spelen de dames in Amsterdam tegen het in de middenmoot staande Armixtos.

In een uitermate spannende wedstrijd is het eerste dames team van Atalante Vinkeveen erin geslaagd de wedstrijd tegen Wilhelmina uit Amersfoort met 3-1 te winnen. Met deze winst behaalde de dames - gesponsord door Krijn Verbrugge en Haaxman lichtreclame - het kampioenschap in de Promotie-Klasse! Al het hele seizoen waren … Lees meer »