Volleybalkampioen Veenland sluit af met zege

Geplaatst op: 2 april 2007
Het dames 1-team van Volleybalvereniging Veenland uit Wilnis dat vorige week kampioen werd, heeft de laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen met 4-0. "Een kampioenwaardige afsluiter", aldus trainer/coach Kees Ruiter.

Afgelopen vrijdag speelden de dames de seizoensafsluiter tegen GSV Heemstede - de nummer 4 in het klassement - in sporthal De Willisstee in Wilnis. Voordat de wedstrijd begon, reikte een afgevaardigde van de Nevobo, de Nederlandse Volleybalbond, de beker en de bijbehorende gouden medailles aan de Veenlanddames uit. Het team werd vorige week al kampioen toen het een wedstrijd tegen Roda '23 uit Amstelveen met 3-1 won. Sponsor Stieva Metaalbewerking BV bood de dames vervolgens een diner aan om het kampioenschap te vieren. Deze feestelijke happening zorgde ervoor dat de eerste set onrustig verliep voor de kersverse kampioenen. Foute services, slechte passes en weinig concentratie zorgden ervoor dat de achterstand opliep tot 14-23. Na een time-out met pittige woorden van Ruiter, maakten de dames een sublieme inhaalslag. Er werd geen enkele fout meer gemaakt en Heemstede kreeg er geen punt meer bij: de set eindigde met 25-23 winst voor Veenland. De volgende sets (25-18, 25-20 en 25-19) bleven spannend, maar werden uiteindelijk toch gewonnen. Het puntentotaal in het eindklassement komt daarmee op 89 (73 sets voor, 15 tegen). Volgend seizoen komt het damesteam uit in de derde klasse. De strijd tussen de nummer 2 (Atalante uit Vinkeveen met 68 punten) en nummer 3 (KDO uit De Kwakel met 67 punten) moet nog worden beslist.

Het dames 1-team van Volleybalvereniging Veenland uit Wilnis dat vorige week kampioen werd, heeft de laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen met 4-0. "Een kampioenwaardige afsluiter", aldus trainer/coach Kees Ruiter. Afgelopen vrijdag speelden de dames de seizoensafsluiter tegen GSV Heemstede - de nummer 4 in het klassement - in sporthal … Lees meer »