CSW schiet niet op

Geplaatst op: 2 april 2007

Op een zonovergoten sportpark aan de Pieter Joostenlaan was het goed toeven. Een attractieve wedstrijd ontspon zich met in de eerste helft een bovenliggend Swift, dat aantoonde zich niet voor niets bovenaan de ranglijst te hebben genesteld. Toch was het CSW dat na 10 minuten spelen de leiding nam. Een hoge bal in de zestien meter werd hard op doel gekopt door Maarten Smit. De bal ketste via de doelman en de paal weer terug het veld in en Jilles Klumper was er als de kippen bij om de 1-0 aan te tekenen.

Lang kon CSW niet van de voorsprong genieten. Een voorzet vanaf de rechterkant werd niet goed beoordeeld en de twee Amsterdamse spitsen vonden elkaar met hoofd, 1-1. CSW trachtte in deze fase met de lange bal de snelle voorwaartsen te bereiken, maar slaagde hier niet in. Vlak voor rust kreeg CSW een domper te verwerken. Een inspeelbal in de zestien meter werd ongelukkig met de hand beroerd door Jochem van Bergen met een strafschop tot gevolg. Keeper Dennis Prins toonde nogmaals zijn klasse door zich in de goede hoek te werpen en de inzet te keren. Met een 1-1 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft had CSW de wind wat tegen en kon Swift zich vaker op de vijandige helft begeven. Dit resulteerde na een klein uur spelen in de voorsprong voor de Amsterdammers. De rechtsbuiten ontdeed zich op de achterlijn van een CSW-verdediger en zijn voorzet werd door Wilnisser Van Bergen tot doelpunt gepromoveerd. Een eigen doelpunt wat CSW op dat moment helemaal niet kon gebruiken. CSW was deze middag aanvallend wat machteloos en Swift hield controle over de wedstrijd.

Een vrije trap belandde nog buiten bereik van keeper Prins, maar even later was er dan toch de onverwachte gelijkmaker van CSW. Rick Verweij werd naar beneden gewerkt en CSW kreeg op 20 meter een vrije trap te nemen. Man van de dag, Jochem van Bergen wist de bal snoeihard binnen te schieten en CSW naar 2-2 te brengen. Met nog een kwartier te spelen was het een kat en muis spel geworden. Swift wilde geen nederlaag oplopen in de strijd om de titel en CSW was al lang blij met punt. Jay Klaas Wijngaarden werd nog een keer vrije doortocht verleend maar zijn punter miste kracht. Ook een scrimmage vlak voor het Wilnisse doel, ver in blessure tijd waren nog wat hoogtepunten in het laatste kwartier, maar tot een doelpunt kwam het niet meer.

CSW-er Hans Bras viel uit met een vervelende blessure aan zijn knie. Het is te hopen voor CSW dat Bras voor de naderende nacompetitie hersteld zal zijn. Nog drie wedstrijden te gaan voor de Wilnissers. Paaszaterdag naar concurrent Eemnes en dan 21 april tegen titelkandidaat Roda en 28 april tegen het al gedegradeerde DCG. Er kan nog van alles gebeuren in deze tweede klasse.

Afgelopen zaterdag was het de vierde thuiswedstrijd op rij voor de Wilnissers. Vorige week werd er gewonnen van runner-up CJVV. Zaterdag lagen de Wilnissers titelkandidaat Swift in de weg. Met een gelijkspel schoten CSW en Swift afgelopen zaterdag echter niet echt op. Op een zonovergoten sportpark aan de Pieter Joostenlaan … Lees meer »