001 - Bader

Directeur Westhoek Wonen neemt afscheid


Geplaatst op: 2 april 2007
Karin Rosielle nam op vrijdag 23 maart na acht jaar afscheid als directeur-bestuurder van woningcorporatie Westhoek Wonen. Voor haar afscheid werd een symposium georganiseerd met het thema ‘Wonen op Water’. Aan zeven architecten was gevraagd hun licht te laten schijnen over mogelijk toekomstige woonvormen in waterrijke gebieden. De architecten presenteerden hun ideeën in het Cobra Museum in Amstelveen. Ieder van hen had een heel eigen invulling gegeven aan woonvormen op een denkbeeldige plas in De Ronde Venen. Eén ding hadden ze allemaal gemeen: de nadruk lag, hoe kan het ook anders als de opdracht van Westhoek Wonen komt, op sociale woningbouw.

De architecten was gevraagd realistische woonvormen te bedenken, waarmee de natte delen in ons waterrijke land, en dan specifiek een gebied bij Mijdrecht, toch bebouwd kunnen worden. Verder mochten ze hun fantasie helemaal de vrije loop laten, zo lichtte dagvoorzitter Jan Roncken de bedoeling van het symposium toe. En dat was te merken. De architecten maakten fascinerende ontwerpen, variërend van individuele huizen op drijvende pontons tot aan een groot project van meer dan 700 woningen.

Landschapsarchitect Pepijn Godefroy sprak tijdens het symposium over de specifieke cultuur van dit prachtige stuk Nederland. "Als je naar de geschiedenis kijkt gaan we van water naar land en weer van land naar water, dat is de dynamiek van ons land."

Delta Wonen, een woningcorporatie uit Zwolle, presenteerde aansluitend de ecologische woonark, de ‘GeWoonboot’, die geheel zelfvoorzienend is. Tijdens het slotforum gingen bestuurders uit de regio met elkaar en met de genodigden in discussie over de toekomst van het wonen op water.

In het slotwoord richtte Henk van Gent van de Raad van Commissarissen van Westhoek Wonen zich tot directeur Karin Rosielle. Hij blikte natuurlijk ook terug naar de afgelopen acht jaar: “Westhoek Wonen heeft veel bereikt onder leiding van Karin. Zo is de woningcorporatie uitgegroeid tot een moderne, gezonde organisatie die inspeelt op de actuele ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken en welzijn.” Hij noemde twee aansprekende voorbeelden: het project Kamille in Mijdrecht dat in 2006 werd opgeleverd (64 woningen), waar bovendien binnenkort ook nog een blok met zestien starterswoningen wordt opgeleverd. Ook de Woonwinkel werd door Henk van Gent genoemd als een van de vele initiatieven waarmee Westhoek Wonen zich onder leiding van Karin Rosielle heeft weten te onderscheiden. “Ik hoop dan ook van harte dat Karin voor de sector behouden blijft,” besloot Van Gent.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Directeur Westhoek Wonen neemt afscheid

Karin Rosielle nam op vrijdag 23 maart na acht jaar afscheid als directeur-bestuurder van woningcorporatie Westhoek Wonen. Voor haar afscheid werd een symposium georganiseerd met het thema ‘Wonen op Water’. Aan zeven architecten was gevraagd hun licht te laten schijnen over mogelijk toekomstige woonvormen in waterrijke gebieden. De architecten presenteerden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: