Atlantis 1 en THOR in evenwicht

Geplaatst op: 2 april 2007

De door Pimentel Fasteners BV gesponsorde Mijdrechtse formatie startte de wedstrijd zonder de door griep geteisterde Arjen Markus. Zijn plek werd opgevuld door Jelmer Steen, die een prima wedstrijd speelde. De eerste aanval bestond uit Dorien Zijlstra, Nadia Bachdim, Jelmer Steen en Peter van der Wel. Verdedigend startten Chantal Poolman, Lisanne van Doornik, Pim de Munter en Sjirk-Jan Zijlstra. Atlantis begon sterk. De eerste aanvallen liepen goed en verdedigend had de ploeg het goed voor elkaar. Geholpen door THOR die het vizier de eerste helft niet op scherp had staan, was het na vijfendertig minuten spelen 5-2 in het voordeel van Atlantis. Van der Wel had zijn vizier wel op scherp staan en wist de korf vier maal te vinden voor Atlantis. Sjirk-Jan Zijlstra nam met een korte kans de vijfde treffer voor zijn rekening.

In de tweede helft verving de van een blessure herstelde Sandra Pronk Chantal Poolman. Waar THOR de korf in de eerste helft niet wist te vinden, had Atlantis in de tweede helft moeite met scoren. Atlantis had een zeer zwakke fase in de tweede helft. Opgelegde kansen om de score uit te breiden werden gemist. Een serie fouten waarbij onnodig balverlies werd geleden, gaf de ploeg uit Harmelen het vertrouwen de wedstrijd te kantelen. Dit gebeurde dan ook. THOR kwam langzaam dichterbij en liep zelfs uit naar 5-7. Pas na eenendertig minuten wist Atlantis weer tot scoren te komen. Met een fraai afstandschot was het opnieuw Van der Wel die wist te scoren.

In de eindfase wilde THOR de laatste minuten uitspelen. In de laatste minuut gaf de scheidrechter de bal wegens tijdrekken nog aan Atlantis. Waar iedereen zich al had neergelegd bij een verlies, dacht Jelmer Steen daar heel anders over. In werkelijk de laatste seconde en het laatste schot van de wedstrijd, viel de bal nog door het mandje. Over de hele wedstrijd gezien eindigde de wedstrijd in een terechte uitslag van 7-7.

Volgende week mag de door Pimentel gesponsorde formatie op bezoek bij Fiducia in Vleuten. Op gras zal de ploeg uit Mijdrecht opnieuw de strijd aangaan. Ditmaal tegen de huidige koploper.

Afgelopen zaterdag 31 maart kwam het eerste korfbalteam van THOR uit Harmelen op bezoek bij Atlantis. Na een redelijke eerste helft van het Mijdrechtse team, maar een zeer matige tweede moesten beide ploegen de punten uiteindelijk delen. Na de reguliere zeventig speelminuten stond de einduitslag van 7-7 op het scoreboord. … Lees meer »