0001 - Loods

Vloer in de was gezet, brand in Amstelhoek


Geplaatst op: 30 maart 2007
Amstelhoek- Een vloer in de was zetten, had donderdagavond kunnen eindigen in een woningbrand met alle gevolgen van dien. Een bewoner aan de Amstelkade in de Amstelhoek belde rond half tien in de avond de brandweer omdat hij in de berging van zijn woning een vieze lucht rook die hij niet kon plaatsen.

De brandweer die snel ter plaatse was, stelde direct een onderzoek in. In de bergingsruimte van het perceel werd door de brandweer een ondragelijke lucht geconstateerd en werd door middel van een speciale meter, een explosievenmeter, een verhoogde waarde van koolmonoxide gemeten.

Hierop heeft de brandweer de woning direct ontruimd en ramen en deuren geopend voor het afvoeren van dit gevaarlijke gas.

Opnieuw betrad de brandweer de bergingsruimte om de oorzaak van de enorme stank op te sporen.

Daar waar net nog geen rook te zien was, bleek nog geen twee seconden later sprake van brand. De brandweer greep direct in waardoor brandschade werd voorkomen. De oorzaak van de brand was een paar poetslappen, die eerder op de dag waren gebruikt om de vloer van de woning in de was te zetten en vermoedelijk voor de reiniging vooraf.

Hierbij werden meerdere componenten gebruikt, die met elkaar een chemische reactie hebben veroorzaakt dat uiteindelijk heeft geleid tot brand. De eigenaar had de poetslappen na zijn klus weggegooid en er niet bij stilgestaan dat deze in staat waren zichzelf te laten ontbranden. De brandweer was er dus op tijd bij.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vloer in de was gezet, brand in Amstelhoek

Amstelhoek- Een vloer in de was zetten, had donderdagavond kunnen eindigen in een woningbrand met alle gevolgen van dien. Een bewoner aan de Amstelkade in de Amstelhoek belde rond half tien in de avond de brandweer omdat hij in de berging van zijn woning een vieze lucht rook die hij … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: