001 - Bader

Zwemploeg De Amstel eindigt als 2e


Geplaatst op: 30 maart 2007
Buiten de gebruikelijke competitie zwemt de wedstrijdzwemploeg van Zwem- en polovereniging De Amstel ook jaarlijks een serie "vriendschappelijke" wedstrijden tegen 4 andere verenigingen uit het district. Het afgelopen seizoen werd in deze 5-kamp in vijf wedstrijden gestreden om de eer, de grootte van de beker en om medailles.

Tegenstanders waren dit seizoen Electrolux-AZC uit Alphen aan de Rijn, de Meerkoeten uit Abcoude, Zwemclub Woerden uit de gelijknamige plaats en de Plas uit Nieuwkoop. Drie ronden lang had de Amstel met groot overwicht de ranglijst aangevoerd (met ruim 400 punten). In de 4e ronde moest de Amstel ruim 300 punten toegeven aan Electrolux-AZC, maar stond nog steeds 84 punten voor. Helaas voor de Amstel moesten zij afgelopen zondag in de 5e en laatste ronde in AZC hun meerdere erkennen. AZC won die ronde namelijk met een verschil van 162 punten, waardoor zij eerste werden met een verschil van nog geen 78 punten op een totaal van ruim 20.000.

Gezien het bovenstaande verschil kun je je voorstellen dat er enthousiast en keihard gestreden is, Persoonlijke records en kring-limieten waren niet van de lucht. Broer en zus Brinio en Noëlla Hond waren zelfs in staat om elk 2 hele mooie clubrecords te verbeteren! Maar toch is de Amstel ook heel blij met een tweede plaats, hoewel de vechtlust spint op revanche; volgend jaar weer eerste!

Wilt u meer weten over het wedstrijdzwemmen, waterpoloën en diplomazwemmen bij De Amstel in Uithoorn of Vinkeveen, kijk dan eens op de website: www.zpv-de-amstel.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zwemploeg De Amstel eindigt als 2e

Buiten de gebruikelijke competitie zwemt de wedstrijdzwemploeg van Zwem- en polovereniging De Amstel ook jaarlijks een serie "vriendschappelijke" wedstrijden tegen 4 andere verenigingen uit het district. Het afgelopen seizoen werd in deze 5-kamp in vijf wedstrijden gestreden om de eer, de grootte van de beker en om medailles. Tegenstanders waren … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: