001 -Family

Boerderij in de kijker


Geplaatst op: 29 maart 2007
Wat is het verschil tussen koeien en pinken? Wat eten koeien? Hoeveel melk geeft een koe? Kun je aan een kip zien wat voor kleur eieren ze legt? Op deze en andere vragen krijgen basisschoolleerlingen die deelnemen aan de boerderijlessen van ‘Boerderij in de kijker’ een antwoord. Basisscholen uit de gemeenten Maarssen, Utrecht, Breukelen, Loenen, De Ronde Venen, Abcoude en Woerden kunnen zich aanmelden voor deze boerderijlessen.

Ongeveer 130 groepen hebben zich voor dit voorjaar al aangemeld. De eerste reacties van leerkrachten, kinderen, boeren en Natuur- en Milieueducatiecentra zijn erg enthousiast! Juist de combinatie van lessen in de klas en een bezoek aan een echte boerderij maakt Boerderij in de kijker een belevenis voor de kinderen.

Het project ‘Boerderij in de kijker’ is een initiatief van Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging ‘de Utrechtse Venen’ in samenwerking met de Milieudienst Noord-West Utrecht , Natuur- en Milieucommunicatie Utrecht en LTO-afdeling de Ronde Venen. De initiatiefnemers beogen met het project de boerderijen in de Utrechtse Venen toegankelijk te maken voor kinderen uit de omliggende dorpen en steden. Met een bezoek aan de boerderij komen kinderen niet alleen in contact met het wonen en werken op een boerderij, maar ook met de boerennatuur en het cultuurhistorische landschap.

De plaatselijke Natuur- en Milieueducatiecentra hebben voor ‘Boerderij in de kijker’ een tweetal boerderijlessen ontwikkeld genaamd; “de Koeien van boer Jan” voor groep 3 en 4 en “SUPERBOER” voor groep 5 en 6. Staan bij het eerste programma dieren op en rond de boerderij centraal, het tweede programma gaat in op de herkomst van ons voedsel. De twintig deelnemende boeren en boerinnen uit de Utrechtse Venen zijn opgeleid om scholen te ontvangen en onderwijs te geven.

Belangstellende basisscholen uit de eerder genoemde gemeenten kunnen zich voor schooljaar 2007-2008 aanmelden via de website www.nmegids.nl. Meer informatie ‘Boerderij in de kijker’ is te vinden op www.boerderijindekijker.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Boerderij in de kijker

Wat is het verschil tussen koeien en pinken? Wat eten koeien? Hoeveel melk geeft een koe? Kun je aan een kip zien wat voor kleur eieren ze legt? Op deze en andere vragen krijgen basisschoolleerlingen die deelnemen aan de boerderijlessen van ‘Boerderij in de kijker’ een antwoord. Basisscholen uit de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: