001 -Family

Regionale Veiligheidsrapportage Amsterdam-Amstelland 2006


Geplaatst op: 28 maart 2007
De regio Amsterdam-Amstelland is in de periode 2002 t/m 2006 veiliger geworden. Dit blijkt uit de Regionale Veiligheidsrapportage 2006. Criminaliteitscijfers laten over de afgelopen vier jaar op de meeste terreinen een verbetering zien. Ook blijkt dat de inwoners van de regio Amsterdam zich de afgelopen jaren veiliger zijn gaan voelen in hun buurt. De Driehoek (burgemeester, hoofdofficier van justitie en korpschef van politie) is tevreden met de vooruitgang van de afgelopen jaren.

Uit de cijfers blijkt dat burgers aangeven de afgelopen jaren minder vaak slachtoffer te zijn geworden van onder andere inbraak, diefstal, zakkenrollerij en straatroof. Ook is de verkeersveiligheid verbeterd en is er vooruitgang als het gaat om drugscriminaliteit.

Op het punt van overlast is het aantal incidenten van 5645 in 2005 gestegen tot 6470 in 2006. Het gaat hierbij om door de politie geconstateerde en geregistreerde incidenten.

Het aantal aangiften van vermogenscriminaliteit is fors afgenomen. In het aantal aangiften van geweldscriminaliteit en vernieling is echter nauwelijks verandering opgetreden. De regionale doelstelling van het aantal aangiften van maximaal 100.000 is gehaald, het waren er in 2006 ongeveer 96.500.

Situatie in Uithoorn
Sinds 2003 worden in de Amsterdamse Veiligheidsindex per buurt de objectieve en de subjectieve veiligheid gemeten, respectievelijk de veiligheid op basis van cijfers en de veiligheid op basis van het gevoel.

Uithoorn is voor de index ingedeeld in drie gebieden:
1. Thamerdal, Bedrijventerrein en De Legmeer;
2. Meerwijk, Oude Dorp en Zijdelwaard
3. De Kwakel.

Gebied 1
In het gebied Thamerdal, Bedrijventerrein en De Legmeer is zowel de objectieve als de subjectieve veiligheid toegenomen in 2006, ten opzichte van 2005. De bewoners ervaren het gebied als relatief veilig.

Gebied 2
In het gebied Meerwijk, Oude Dorp en Zijdelwaard is de objectieve veiligheid gedaald. Toch blijft het een relatief veilig gebied. De subjectieve veiligheid is toegenomen.

Gebied 3
In De Kwakel is de veiligheid ten opzichte van 2005 verslechterd. Bewoners ervaren De Kwakel echter als een veilig gebied, zelfs als het meest veilige in de regio. De subjectieve veiligheid is ten opzichte van 2005 verbeterd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Uithoorn

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Regionale Veiligheidsrapportage Amsterdam-Amstelland 2006

De regio Amsterdam-Amstelland is in de periode 2002 t/m 2006 veiliger geworden. Dit blijkt uit de Regionale Veiligheidsrapportage 2006. Criminaliteitscijfers laten over de afgelopen vier jaar op de meeste terreinen een verbetering zien. Ook blijkt dat de inwoners van de regio Amsterdam zich de afgelopen jaren veiliger zijn gaan voelen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: