001 -Family

De Ronde Venen behaalt vijfde plaats voor doorlooptijd vergunningen


Geplaatst op: 27 maart 2007
In april 2006 hebben MKB-Nederland en Van Till Adovcaten alle Nederlandse gemeen-ten uitgenodigd gedurende acht maanden de doorlooptijd van vergunningen te regi-streren. In totaal hebben 44 gemeenten deze uitdaging aangenomen. Op 21 maart is de uitslag bekend gemaakt, De Ronde Venen is geëindigd op een vijfde plaats, 91,8% van de vergunningen wordt tijdig verleend.

De jury van de ‘Operatie Stopwatch’ en MKB-Nederland zijn van mening dat het ‘niet slecht gesteld’ is met de doorlooptijden bij de deelnemende gemeenten.

Binnen de ‘Operatie Stopwatch’ zijn vijf typen vergunningen betrokken die ondernemers re-gelmatig aanvragen: de lichte bouwvergunning, de reguliere bouwvergunning, de evenemen-tenvergunning, de reclamevergunning en de gebruiksvergunning. De aanvraag van een ver-gunning kost ondernemers veel tijd. Binnen de wettelijke termijnen kan het aanvragen van een vergunning een half jaar duren als men een bezwaarprocedure moet afwachten. Daar-om is binnen ‘Operatie Stopwatch’ ook de beslissing op bezwaar meegenomen.

Het initiatiefwetsvoorstel ‘Dwangsom bij te trage besluitvorming’ van het Tweede-Kamerlid Wolfsen (PvdA) en oud-kamerlid Luchtenveld (VVD), vormde voor MKB-Nederland en Van Till Advocaten in Amsterdam een mooie aanleiding voor het project Operatie Stopwatch, waartoe alle gemeenten in Nederland per brief zijn uitgenodigd. Zodra dit wetsvoorstel van kracht wordt, zijn gemeenten verplicht om de vergunningaanvrager een dwangsom te beta-len als de vergunning niet op tijd is verleend.

Gemeente Anna Paulowna verleent in 95,3% de vergunningen op tijd en is hiermee de win-naar van ‘Operatie Stopwatch’ geworden. In de gemeente De Ronde Venen wordt 91,8% van de vergunningen tijdig verleend. Hiermee is een vijfde plaats behaald tijdens ‘Operatie Stopwatch’. Een goede stimulans voor de gemeente om in te zetten op verdere verbetering van de dienstverlening.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Ronde Venen behaalt vijfde plaats voor doorlooptijd vergunningen

In april 2006 hebben MKB-Nederland en Van Till Adovcaten alle Nederlandse gemeen-ten uitgenodigd gedurende acht maanden de doorlooptijd van vergunningen te regi-streren. In totaal hebben 44 gemeenten deze uitdaging aangenomen. Op 21 maart is de uitslag bekend gemaakt, De Ronde Venen is geëindigd op een vijfde plaats, 91,8% van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: