001 - Bader

Fietspad en ruiterroute in Wickelhof


Geplaatst op: 27 maart 2007
De gemeente stelt een budget beschikbaar voor het uitvoeren van het fietspad Kerk-vaart, gecombineerd met de ruiterroute Wickelhof. Zowel het fietspad als de ruiterrou-te ontsluiten het Wickelhofpark. Dit park, gelegen aan de westkant van Mijdrecht bij de woonwijk Wickelhof, wordt medio 2007 in gebruik wordt genomen.

Het fietspad maakt deel uit van het Fietspadenplan en de ruiterroute van het plan Ruiterrou-tes in De Venen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt met een SGB subsidie (Subsidië-ring gebiedsgericht beleid en reconstructie concentratiegebieden) en een bijdrage van de gemeente. Het project wordt begin 2008 afgerond. Met de aanleg van het fietspad en de ruiterroute wordt de toegankelijkheid en het gebruik van het landelijke gebied met in totaal 7,4 km vergroot. Daarmee wordt het recreatieve netwerk in de gemeente verder verfijnd.

In oktober 2004 zijn de ruiter- en menroutes in de gemeente onderzocht. De Wickelhofroute lijkt de meest haalbare vanwege het ruiterpad dat de gemeente heeft ontwikkeld in het park Wickelhof, in samenwerking met ondernemers die zich bezighouden met de ruitersport. Van-uit de ruitersport is er draagvlak voor een ruiterroute. Aan de route liggen twee maneges en een paardenfokkerij. Ook het recreatieschap en de Provincie Utrecht steunen het initiatief en vinden dat er, gelet op de steeds groter wordende aantallen paarden in dit gebied, meer aandacht naar de ontwikkeling van ruiterpaden moet gaan.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Fietspad en ruiterroute in Wickelhof

De gemeente stelt een budget beschikbaar voor het uitvoeren van het fietspad Kerk-vaart, gecombineerd met de ruiterroute Wickelhof. Zowel het fietspad als de ruiterrou-te ontsluiten het Wickelhofpark. Dit park, gelegen aan de westkant van Mijdrecht bij de woonwijk Wickelhof, wordt medio 2007 in gebruik wordt genomen. Het fietspad maakt deel … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: