CSW pakt zeer kostbare punten

Geplaatst op: 26 maart 2007

CSW wist dat er zaterdag gewonnen moest worden om nog enigszins aansluiting te houden met de ploegen die boven ze staan. CSW trad aan met een een voorhoede dat louter bestond uit A-junioren te weten Rick Verweij, Jay Klaas Wijngaarden en Jilles Klumper. Het begon zeer scherp en gretig aan de wedstrijd en zette al vroeg druk op de verdediging van CJVV.

CSW kwam in het begin al een paar keer dreigend door en kwam bijna op voorsprong toen Ronald Lucassen de bal in de loop mee kreeg maar zijn schot net naast de verkeerde kant van de paal zag gaan. CJVV kwam moeilijk aan voetballen toe mede door de verdienste van CSW dat zeer scherp en kort dekte. Het was dan ook CSW dat na een minuut of twintig spelen verdiend aan de leiding kwam.

Een doorkopbal van Jilles Klumper werd door de laatste man van CJVV teruggespeeld op zijn keeper die vervolgens over de bal heen maaide en zo de bal in het doel zag rollen. Het gevaar bij CJVV zat hem voornamelijk in de cornerballen en de verre ingooien maar ook in de eigen zestien werden de duels gewonnen of de ballen werden gepakt door de sterk keepende Jordy Wens. Voor rust kwam CSW zelfs nog op 2-0. Een terugspeelbal werd door de keeper half geraakt waardoor de bal in de lucht bleef hangen. Jilles Klumper was er als de kippen bij en bediende de vrijstaande Rick Verweij die bal schitterend uit de lucht nam en de bal in de kruising zag verdwijnen.

Na rust een feller CJVV dat CSW onder druk probeerde te zetten. Het tempo werd hoger en het meeste balbezit was voor de ploeg uit Amersfoort. Al na elf minuten in de tweede helft kwam CJVV op 2-1. Na een kort genomen hoekschop werd de bal bij de tweede paal gelegd waar zomaar vrij kon worden ingekopt. CJVV rook zijn kansen maar wist zich nauwelijks kansen te scheppen in de hechte defensie van CSW. CSW kwam wel goed weg toen de bal uit een vrije trap op de lat belandde.

De uitvallen van CSW daarentegen waren dreigender. Zo gaf Lucassen de bal prachtig voor na een knappe actie op de achterlijn maar was er niemand voor de goal om het af te ronden. Een schot van Jilles Klumper wat met net naast het doel verdween. Knappe acties van Jay Wijngaarden en Rick Verweij leverde nog geen treffer op.

Vijf minuten voor tijd viel voor CSW dan eindelijk de bevrijdende treffer. Nick de Vink werd op rand zestien aangespeeld door Jilles Klumper. De Vink bedacht zich geen moment en schoot vervolgens keihard en kansloos voor de keeper de bal tegen de touwen.

De wedstrijd was gespeeld en in de negen minuten blessuretijd die de scheidsrechter bij telde kwam de overwinning voor CSW niet meer in gevaar. Prima overwinning voor CSW dat a.s. zaterdag wederom thuis speelt. Dan komt Swift op bezoek in Wilnis.

Zelf gewonnen, concurrentie verloren, voor CSW zag het er aflopen zaterdag weer wat rooskleuriger uit om lijfsbehoud in de tweede klasse te realiseren. Tegen het op de tweede plaats staande CJVV, dat nog strijd voor het kampioenschap, werd een knappe en verdiende 3-1 zege behaald. CSW wist dat er zaterdag … Lees meer »