001 -Family

Atalante onderuit tegen Nederhorst H1


Geplaatst op: 26 maart 2007
Waar Atalante vorige week aan de goede kant van de score stond, stonden zij vanavond aan de andere kant. In en tegen Nederhorst werd er met 4-0 verloren. Anders dan de cijfers doen vermoeden, want set 1 en 3 werden met het kleinst mogelijke verschil verloren. Echter staat Atalante hierdoor rond de 7de plaats en is er van degradatie geen sprake met nog 3 wedstrijden voor de boeg. De doelstelling (handhaven) is daarmee allang bereikt en rest de mannen niets meer dan de competitie op een positieve manier af te sluiten. Te beginnen met volgende week, de een na laatste thuiswedstrijd tegen Keistad H5.

Vrijdagavond 23 maart speelde het door Mulder transport gesponsorde herenteam van Atalante een uitwedstrijd in en tegen Nederhorst. Vorige week was het 2de team van deze gelijknamige vereniging op bezoek in Vinkeveen. Toen wisten de Vinkeveners te winnen, helaas trokken zij tegen Nederhorst H1 aan het kortste eind. Door afwezigheid van Lex Beijer, Tino van het Hoenderdaal en de al langer geblesseerde Erik Raket werd er een beroep gedaan op de beide Bassen, te weten Bas vd Lubbe en Bas Bouwknegt. Deze talenten zijn normaal spelers van het 2de team van Atalante. Atalante begon erg onrustig en de pass liet te wensen over. Hierdoor had spelverdeler Frans Roos de grootste moeite de set-ups bij de aanvallers te krijgen. Hierdoor konden de aanvallers van Atalante maar moeilijk tot scoren komen. Echter was de vechtersmentaliteit (waarom moeten de heren eerst altijd achter komen, eer de vechtersmentaliteit naar boven komt) meegereisd naar Nederhorst, maar de Nederhorstenaren hadden het voordeel dat zij net iets gelukkiger waren in de afwerking. De set eindigde in 26-24.

In de 2de set was de concentratie ver te zoeken. Niets lukte en bij Nederhorst begon het te draaien. Zij namen daardoor ook een grote voorsprong, maar rond de 10 punten wist Atalante toch aardig bij te komen. Echter nam Nederhorst weer een spurt en daardoor wisten zij ook deze set te winnen met 25-18.

In de 3de set kwam Bas Bouwknegt voor Johan van Westendorp binnen de lijnen. De middenaanval scoorde goed deze avond en met name Robert en Bas vd Lubbe wisten menigmaal de bal op de grond te heien. Ook aan de buitenkant was de weer als vanouds op dreef zijnde Leonard de Jong af en toe een plaag voor de blokkeerders van Nederhorst. Atalante kwam eerst achter, maar bij de 12 punten trok Atalante heel langzaam het initiatief naar zich toe. De Vinkeveners kwamen op voorsprong en sloegen zelfs een gat van 4 punten. Bij een stand van 18-21 dook Nederhorst in een time-out. Of Atalante daardoor de kluts kwijt raakte is niet bekend, maar het heilige vuur bij Nederhorst bleek terug. Punt voor punt liepen zij in en zelfs een time-out bij 22-23 voor Atalante bracht daar geen verandering in. Alles lukte aan Nederhorstkant en daardoor wisten zij ook de 3de set te winnen met 27-25.

De 4de set wilde de Vinkeveners winnen, maar ook dat was ze niet gegund. De gifbeker moest helemaal leeg vanavond. Er ontstond een groot gat met Nederhorst en dit wisten de Vinkeveners niet meer in te halen. Atalante verloor de set met 25-17.

Atalante zal een plaatsje zakken op de ranglijst, daar waar het op dit moment stuivertje wisselen is rond de 5de, 6de en 7de plaats. Maar zoals gezegd, Atalante staat veilig in de middenmoot en men richt zich inmiddels op komende vrijdag als Keistad H5 de tegenstander is. In Amersfoort werd gewonnen met 2-3 na een 0-2 voorsprong. Gebrand zijn de mannen zeker op een goed resultaat in de een na laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.

De wedstrijd kent een aanvangstijd van 21:00 uur. Daarvoor spelen de a.s kampioenen van D1 hun wedstrijd. Als zij winnen, zijn zij kampioen in hun klasse. Zij beginnen om 19:30 uur in sporthal de Boei te Vinkeveen. Voor alle standen, uitslagen en sfeerimpressies tijden wedstrijden kijkt u op www.vv-atalante.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atalante onderuit tegen Nederhorst H1

Waar Atalante vorige week aan de goede kant van de score stond, stonden zij vanavond aan de andere kant. In en tegen Nederhorst werd er met 4-0 verloren. Anders dan de cijfers doen vermoeden, want set 1 en 3 werden met het kleinst mogelijke verschil verloren. Echter staat Atalante hierdoor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: