001 - Escaperoom aglemeen

RK Emmaüsparochie opweg naar pasen


Geplaatst op: 26 maart 2007
Zowel voor jeugd als voor de ouders van de kerk De Schans en De Burght zetten we onderstaande data nog even op een rijtje:

Zaterdag 31 maart ; workshop Palmpasenstok maken voor kinderen tot groep 3 met
begeleider in de ontmoetingsruimte in de kerk van
De Kwakel om 9.30 uur. Zondag 1 april ; Wijding van de palmtakjes in de kerk van De Burght om 10.15
uur onder de gezinsviering m.m.v. het jeugdkoor Op-Maat en
het Gemengde koor.
Om 11.00 uur optocht met muziekcorps KNA naar het Hoge
Heem.

Vrijdag 6 april ; Kinderkruisweg om 15.00 uur in de kerk aan De Schans
m.m.v. het jeugdkoor Op-Maat.

Zaterdag 7 april ; Kinderpaaswake om 19.00 uur in de kerk aan de Schans,
alwaar 3 kinderen Dion, Sophie en Charley gedoopt worden,
ook m.m.v. het jeugdkoor Op-Maat.

PALMPASENOPTOCHT MET MUZIEK
Voor de jeugd van de parochie De Schans en De Burght en natuurlijk voor alle belangstellenden, is er een korte Palmpasenviering op Palmzondag 1 april a.s. . We vieren de feestelijke intocht van Jezus in Jerusalem.
De kinderen worden om 10.15 uur verwacht en krijgen dan een groen takje op hun palmpasenstok. De viering is in de kerk van De Burght aan het Potgieterplein om 10.15 uur. Ook in de Schutse is er een kerkdienst om 10.00 uur met kindernevendienst in het teken van Palmpasen.
Na de diensten in beide kerken ontmoeten de kinderen elkaar en lopen in een feestelijke optocht met muziekcorps KNA, naar het Hoge Heem.
We geven de Palmpaasstokken en het fruit aan de bewoners.
Kom erbij, sluit je aan !
Heb je geen Palmpaaasstok? Kom dan er één maken.
Op zaterdag 31 maart is er een “workshop” palmpaasstok maken.
Plaats: Ontmoetingsruimte van de kerk in De Kwakel om 9.30 uur.
Voor het materiaal wordt gezorgd.

Als je Palmpasen gaat vieren, wil je natuurlijk ook weten wat er op Goede Vrijdag 6 april a.s. gebeurd!. Er is speciaal voor jullie om 15.00 uur een kinderkruisweg in de kerk aan De Schans.

In dezelfde kerk aan De Schans is er op zaterdagavond 7 april om 19.00 uur een kinderpaaswake. Kom erbij !

“LIJDEN” IN “DE GOEDE WEEK”
Vorig jaar werd in de Goede week een heel succesvol project gehouden het z.g.
“Intercity Pasen”. Er werd toen in die week elke dag een activiteit georganiseerd.
Deze actie werd toen landelijk ondersteund met reclame op radio en tv. En werd zéér positief ontvangen. Daarom heeft de Emmaüsparochie Uithoorn besloten dit jaar een eigen project te organiseren.

Het doel is: ons samen te bezinnen op het komende Paasfeest. In de week vóór Pasen, de Goede week, willen we ons bewust bezig houden met lijden, wat lijden in je leven kan betekenen en wat lijden in het leven van Jezus heeft betekent.
Hiertoe willen we op maandag 2 april om 20.00 uur bij elkaar komen in het parochiecentrum van de kerk aan De Schans.
We gaan, onder het genot van een kopje koffie of thee, ons inlezen op het thema. Daarna zullen we gezamenlijk met een aantal leden van het koor “Ackoord” enkele liederen instuderen uit de musical “ Jezus Christ Superstar” Tevens zullen we een aantal meditatieve gezangen uit Taizé instuderen.
Daarna gaan we onder begeleiding van een kunstenaar, Henck Röling schilderen bij het thema lijden. Het is de bedoeling dat iedereen in zichzelf op zoek gaat naar wat lijden voor hem of haar betekent. Lijden is voor iedereen een herkenbaar thema en ieder mag met zijn eigen ervaring of inspiratie werken aan dit abstracte thema. Alle aanwezigen krijgen hun eigen schildersdoek om hierop met verf uiting te geven aan hun gevoel. We willen er nog even op wijzen dat ervaring met schilderen zeker niet nodig is om aan dit onderdeel van het programma mee te doen. Het is aan te raden om oude kleren aan te doen, er wordt immers gewerkt met verf, een ongelukje kan zo gebeuren.
U zult versteld staan van uw eigen talent als u uw gevoel de kwast laat hanteren.

Dinsdag 3 april zullen we de kunstwerken die de vorige dag gemaakt zijn centraal stellen in een meditatieve viering om 20.00 uur in de kerk aan De Schans. Tijdens deze viering willen we liederen die de dag ervoor zijn ingestudeerd zingen. We willen opnieuw stilstaan bij wat lijden voor mensen kan betekenen en hoe het lijden van Jezus ons kan inspireren. Op deze manier hopen we een beetje inzicht te kunnen krijgen in hoe lijden ons leven kan beïnvloeden.
Deze viering is ook bedoeld voor mensen die op maandag niet meegedaan hebben, maar wel geïnteresseerd zijn. Iedereen is dus welkom.
Na de viering is er een expositie van de gemaakte kunstwerken. Tevens is er gelegenheid om na te praten en ervaringen uit te wisselen tijdens ’n informeel samenzijn ook dan zal de koffie en thee niet ontbreken.
Na afloop van de avond mag iedereen die zelf een schilderij gemaakt heeft deze mee naar huis nemen.
Graag zouden wij willen dat u zicht opgeeft voor het schilderen, zodat we een beetje rekening kunnen houden met onze materialen. Dat kan via e-mail: ackoord@hotmail.com of door te bellen met Henck Röling tel. 561474. Opgeven liefst vóór 28 maart a.s.. De kosten van het schilderen bedragen € 3.50 te betalen op de avond zelf.
De meditatieve viering van de dinsdag is natuurlijk voor iedereen vrij toegankelijk.

BEZINNINGSBIJEENKOMSTEN VOOR DE GOEDE WEEK
Op woensdag 4 april zullen bezinningsbijeenkomsten gehouden worden. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld als voorbereiding op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen.
Onder leiding van pastor Rob Mascini en de heer Gerard Vlutters zullen we nadenken over “het Hiernamaals” Wat betekent dood en opstanding in de Bijbelse teksten? En wat zou dit in onze tijd en in ons leven kunnen betekenen?
Er zijn twee bijeenkomsten, één in de kerk De Burght en één in de kerk aan De Schans. In beide bijeenkomsten wordt hetzelfde thema aangereikt. Er is een middag- en een avondbijeenkomst en kan men dus de meeste geschikte tijd en lokatie kiezen. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle geïntresseerden.
Woensdag 4 april van 14.00 tot 15.30 uur in de pastorie van de kerk aan De Schans en van 19.30 uur tot 21.00 uur in de pastorie van de kerk De Burght aan het Potgieterplein.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

RK Emmaüsparochie opweg naar pasen

Zowel voor jeugd als voor de ouders van de kerk De Schans en De Burght zetten we onderstaande data nog even op een rijtje: Zaterdag 31 maart ; workshop Palmpasenstok maken voor kinderen tot groep 3 met begeleider in de ontmoetingsruimte in de kerk van De Kwakel om 9.30 uur. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: