001 -Family

The Passion 2007, beleef de andere kant van de Passie ‘traditie’


Geplaatst op: 26 maart 2007
The Passion, is een moderne vorm van een “Passiespel”, een indrukwekkend muzikaal theaterstuk van De Rovenians over het lijdensverhaal van Jezus. Dit prachtige muziekstuk is gecomponeerd door de Engelsman Adrian Snell. En net als de overbekende ‘Mattheuspassies’, de musical ‘Jesus Christ Superstar’ en de film ‘The Passion of the Christ’ is dit muzikale theaterstuk met pure “Passie” gemaakt.

Via interviews, willen wij je in de komende weken, voorstellen aan de personen op het toneel en de mensen achter deze productie. In dit overbekende lijdensverhaal komen bekende en minder bekende bijbelfiguren langs, zij worden door de leden van De Rovenians op het toneel neergezet en een ieder heeft een studie gemaakt van deze figuur die hij of zij vertolkt.

‘Het Kwaad’; in de bijbel zien we veel momenten dat ‘Het Kwaad’ aanwezig is. In de film ‘The Passion of the Christ’ zie dat een personage vorm geeft aan ‘Het Kwaad’, ook in The Passion van De Rovenians is ‘Het Kwaad’ vorm gegeven door een personage. Tettie van Os vertolkt deze rol op het toneel en is gedurende een groot deel onherkenbaar gesmincked, zij is aanwezig op alle belangrijke momenten “In mijn rol ‘verleid’ ik Judas als het kwaad, ben ik er als Petrus tot 3 maal toe ontkent dat hij een volgeling van Jezus is en uiteraard ben ik er als Jezus in het hof van Getsemane aan het bidden is. Pilatus heeft met mij te maken en ook het volk is zich onbewust van Het Kwaad, maar wordt zeker beïnvloed”. Tettie verteld enthousiast. “Toen we in het begin het verhaal aan het ontwikkelen waren met een groep Rovenians, wist ik meteen dat ik juist deze rol graag een vorm wilde geven, zwijgend, maar zoveel toevoegend aan het totale verhaal, samen met de regisseur hebben we de juiste vorm gekozen.” “Op het moment dat ik mij op de maten van een prachtig indrukwekkend muziekstuk afsminck op het toneel en zo als ‘Het Kwaad’ haar ‘gezicht laat zien’, ervaar ik het besef van het publiek, men is er stil van.” Aldus Van Os. “Deze uitvoering van The Passion is zo’n kompleet verhaal, met zoveel symbolisch vormen, dit geeft mij kracht in het geloof. De traditie zet zich voort, op 30 en 31 maart brengen we weer dit prachtige verhaal, jij komt toch ook!”

Tettie van Os zelf woont in De Hoef, is moeder van 3 kinderen en werkzaam bij VAN OS research bv. Ze zingt als sopraan bij De Rovenians.

Regio adressen met entreekaarten in de voorverkoop:
Bike Totaal Waning te Aalsmeer - Boekhandel Mondria te Mijdrecht - Evangelische Boekwinkel ‘Kom & Zie’ te Wilnis

Voorverkoop met korting Vrijdag 30 maart & Zaterdag 31 maart 2007, The Passion in de grote zaal van De Levend Evangelie Gemeente te Schiphol-Rijk; Boeing Avenue 121 te Schiphol-Rijk aanvang 20:30 / geen pauze. Kaarten 12,50 euro in de voorverkoop; kinderen t/m 12 jaar 10 euro, groepstarief is 10 kaarten voor 100 euro. Kaarten aan de zaal 15 euro. KAARTVERKOOP www.rovenians.nl of telefoon 0297 287 118

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

The Passion 2007, beleef de andere kant van de Passie ‘traditie’

The Passion, is een moderne vorm van een “Passiespel”, een indrukwekkend muzikaal theaterstuk van De Rovenians over het lijdensverhaal van Jezus. Dit prachtige muziekstuk is gecomponeerd door de Engelsman Adrian Snell. En net als de overbekende ‘Mattheuspassies’, de musical ‘Jesus Christ Superstar’ en de film ‘The Passion of the Christ’ … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: