001 -Family

Volleybaldames Veenland kampioen


Geplaatst op: 23 maart 2007
Het team van Dames I van Volleybalvereniging Veenland uit Wilnis is kampioen. Afgelopen maandag werd de wedstrijd tegen Roda ’23 uit Amstelveen gewonnen met 3-1. Een overwinning was echter niet noodzakelijk; een nog te spelen wedstrijd tegen Smashing Velsen werd vlak voor aanvang afgezegd. De vijf winstpunten gingen zodoende automatisch naar Veenland. De dames, die het afgelopen seizoen slechts twee wedstrijden verloren met 3-2, waren daardoor al zeker van het kampioenschap.

Onder de bezielende leiding van trainer/coach Kees Ruiter begonnen de volleybaldames aan de wedstrijd. In de eerste set was de concentratie ver te zoeken: er werd verloren met 21-25. Gelukkig werd de tweede set goed opgepakt. Met degelijk serveren en een aantal slimme prikballen eindigde de set in 25-9 winst. In de derde set werd het spel aanvallender. Dat wierp z’n vruchten af: 25-10. De vierde set werd deze ingeslagen weg voortgezet; setwinst 25-15. Na afloop was er tijd voor ontlading. De dames werden getrakteerd op champagne door Ruiter. Enkele heren van de volleybalclub die aanwezig waren om de dames vanaf de tribune aan te moedigen, zetten de dames in het zonnetje met mooie bossen bloemen. Het team schreef geschiedenis: nog niet eerder werd een damesteam binnen de vereniging kampioen. Dit heuglijke feit zal binnenkort in de eigen sporthal De Willisstee uitgebreid gevierd worden. Er staan overigens nog twee wedstrijden voor dit seizoen op het programma. Vrijdag 30 maart spelen de dames thuis tegen GSV Heemstede. En donderdag 5 april is de laatste wedstrijd, ook thuis, tegen Triumph uit Hillegom. Volgend seizoen promoveert het damesteam naar de derde klasse.

Op de foto, achter v.l.n.r: Mariëtte van Yperen, Mariëlle Bartman en Anita Veenis, midden v.l.n.r. Ans Vianen, Erica Both en Nel Compier, voor v.l.n.r. Eva van der Lubbe, Kees Ruiter en Liane Jansen

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Volleybaldames Veenland kampioen

Het team van Dames I van Volleybalvereniging Veenland uit Wilnis is kampioen. Afgelopen maandag werd de wedstrijd tegen Roda ’23 uit Amstelveen gewonnen met 3-1. Een overwinning was echter niet noodzakelijk; een nog te spelen wedstrijd tegen Smashing Velsen werd vlak voor aanvang afgezegd. De vijf winstpunten gingen zodoende automatisch … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: