001 -Family

Lichamelijke klachten en stress de baas


Geplaatst op: 23 maart 2007
Veel mensen hebben lichamelijke klachten die veroorzaakt zijn door stress. Op 24 april start Zuwe daarom met de cursus ‘Lichamelijke klachten en stress de baas’. Iedereen die gebukt gaat onder grote spanningen, leert tijdens deze cursus om weer in balans te komen. Zelfbewustwording en ontspanningsoefeningen spelen daarbij een belangrijke rol. Voor mensen die last hebben van hyperventilatie, hoofdpijn, slecht slapen, RSI of een whiplash, is de cursus ook zeer geschikt. De cursus vindt plaats in Gezondheidscentrum De Ronde Venen, in Mijdrecht. Het adres is Hoofdweg 1. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de Zuwe Informatielijn: tel: 0900 – 235 98 93 (lokaal tarief).

Mensen met klachten door stress zijn te zwaar belast. Tijdens de cursus wordt duidelijk dat er een relatie is tussen lichamelijke klachten en een veeleisende omgeving. De bijeenkomsten concentreren zich om de vraag: “Is er evenwicht tussen wat ik doe en wat ik kan?”. Oefeningen uit de haptonomie helpen de cursisten in te zien hoe ze situaties thuis en op het werk moeten aanpakken. Dit wordt gecombineerd met oefeningen in assertiviteit. Deze zelfbewustwording is van groot belang. Door middel van praktische activiteiten als een ademhalings- en ontspanningsoefening kunnen stress en spanning worden verminderd.

Meer informatie en aanmelden
In totaal duurt de cursus acht avonden. Een bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden is mogelijk tot 10 april 2007. De kosten voor de cursus bedragen € 55,00 per persoon. Houders van de A tot Z-pas Basis of Extra van Zuwe ontvangen 10% korting. Sommige zorgverzekeraars geven (een gedeelte van) het cursusbedrag terug; dit staat vermeld in de polisvoorwaarden.

Aanmelden kan via de website www.zuwe.nl, via een e-mail aan cursusbureau@zuwe.nl of via de Zuwe Informatielijn.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Zuwe

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lichamelijke klachten en stress de baas

Veel mensen hebben lichamelijke klachten die veroorzaakt zijn door stress. Op 24 april start Zuwe daarom met de cursus ‘Lichamelijke klachten en stress de baas’. Iedereen die gebukt gaat onder grote spanningen, leert tijdens deze cursus om weer in balans te komen. Zelfbewustwording en ontspanningsoefeningen spelen daarbij een belangrijke rol. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: