De Baat (3e)

The Passion 2007, de ‘traditie’ van de Passie Musical met pure “Passie”


Geplaatst op: 23 maart 2007
The Passion, is een moderne vorm van een “Passiespel”, een indrukwekkende Passie Musical van De Rovenians over het lijdensverhaal van Jezus. Dit prachtige muziekstuk is gecomponeerd door de Engelsman Adrian Snell. En net als de overbekende ‘Mattheuspassies’, de musical ‘Jesus Christ Superstar’ en de film ‘The Passion of the Christ’ is dit muzikale theaterstuk met pure “Passie” gemaakt.

Via interviews, willen wij je in de komende weken, voorstellen aan personen op het toneel en de mensen achter deze productie. In dit overbekende lijdensverhaal komen bekende en minder bekende bijbelfiguren langs, zij worden door de leden van De Rovenians op het toneel neergezet en een ieder heeft een studie gemaakt van deze figuur die hij of zij vertolkt.

Elisabeth; (Luc.1) de vrouw van Zacharia, zij is de moeder van Johannes de Doper en de tante van Maria. Jolanda ten Haaf vertolkt deze vrouw op het toneel. Jolanda is een van de drie vertalers van deze Nederlandse Productie. “Terwijl ik de vertaling maakte van dit lied, heb ik mij verdiept in de vrouw Elisabeth. Hoe moeilijk moet het voor haar geweest zijn, om in die tijd, geen kinderen te hebben, de smaad was toen erg groot. En wat een geweldig wonder dat juist zij, op latere leeftijd, via de aankondiging van aartsengel Gabriël, werd uitgekozen om de voorloper van de Messias te baren.” Als naslag werk heeft Jolanda meerdere bijbelvertalingen bestudeerd waaronder ook de Engelse Bijbel omdat de oorsprong van de lied teksten blijvend moeten zijn. “Toen ik begreep dat juist deze vrouw, de prachtige woorden van het ‘Ave Maria’ heeft gesproken heb ik gehuild van emotie. Als Katholiek opgevoed meisje heb ik altijd een bijzondere kracht gehaald uit de woorden van het ‘Wees gegroet Maria’ en nog kan ik van een ‘Ave Maria’ kippenvel krijgen.” Jolanda geeft aan dat zij zich heel bewust voelt in deze rol. “We spelen het moment dat zij haar kindje voelt opspringen in haar buik als zij de jonge Maria ontmoet, de moeder van haar Heer.” Het Magnificat; de woorden die Maria daarna uitspreekt is zo’n ‘heilig’ moment dat zij heel goed snapt dat Adrian Snell, de oorspronkelijke auteur heeft gekozen om Elisabeth samen met Maria een lied te geven in zijn muziekstuk. “Het is een heel mooi proces geweest om The Passion te maken tot het product wat we eind maart voor het derde jaar op de planken gaan brengen. De benadering is heel zuiver en ook creatief, zonder de boodschap van het bijbelverhaal uit het oog te verliezen.” aldus Ten Haaf. “Door de mooie reacties van de mensen achteraf weten we dat we erin geslaagd zijn om iets heel speciaals te maken met alle Rovenians samen. Een Passie Musical die de mensen écht raakt en dat is bijzonder. Het is zeer de moeite waard om, de week voor Pasen, ook dit jaar The Passion weer mee te beleven, je bent van hart uitgenodigd”.

Jolanda ten Haaf zelf woont in Mijdrecht en is een creatief persoon die als beroep badkamers ontwerpt bij Intermat te Mijdrecht. Zingt als alt/tenor bij De Rovenians, doet aan Nordic Walking en geniet van de natuur om haar heen. Verder maakt zij in haar vrije tijd graag portretten van mensen, honden en de natuur waaronder de omgeving De Ronde Venen, haar expositie is op dit moment te zien in Cafe Stee-Inn te Wilnis.

Regio adressen met entreekaarten in de voorverkoop:

Bike Totaal Waning te Aalsmeer - Boekhandel Mondria te Mijdrecht - Evangelische Boekwinkel ‘Kom & Zie’ te Wilnis

Voorverkoop met korting Vrijdag 30 maart & Zaterdag 31 maart 2007, The Passion in de grote zaal van De Levend Evangelie Gemeente te Schiphol-Rijk; Boeing Avenue 121 te Schiphol-Rijk aanvang 20:30 / geen pauze. Kaarten 12,50 euro in de voorverkoop; kinderen t/m 12 jaar 10 euro, groepstarief is 10 kaarten voor 100 euro. Kaarten aan de zaal 15 euro. KAARTVERKOOP www.rovenians.nl of telefoon 0297 287 118

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

The Passion 2007, de ‘traditie’ van de Passie Musical met pure “Passie”

The Passion, is een moderne vorm van een “Passiespel”, een indrukwekkende Passie Musical van De Rovenians over het lijdensverhaal van Jezus. Dit prachtige muziekstuk is gecomponeerd door de Engelsman Adrian Snell. En net als de overbekende ‘Mattheuspassies’, de musical ‘Jesus Christ Superstar’ en de film ‘The Passion of the Christ’ … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: