001 - Bader

Nieuwe cursussen WoensdagmiddagToneel in Mijdrecht


Geplaatst op: 21 maart 2007
In het najaar van 2006 begon Astrid Millenaar van De Speltuin met haar toneelcursussen in Mijdrecht. Er hadden zich veel kinderen aangemeld zodat alle groepen daadwerkelijk konden starten. De kinderen genoten van de lessen waarbij zij -ieder op eigen wijze- leerden gebruik te maken van hun fantasie.

Wegens het grote succes start Astrid Millenaar in mei met een nieuwe lesblok. In 10 lessen kunnen de kinderen zich uitleven middels allerlei toneelspelletjes. Er zijn drie leeftijdsgroepen.

SpelToneel is voor kinderen van ongeveer 4 tot 6 jaar. Hier wordt er vooral gespeeld met muziek, verhalen en net-alsof-spelletjes. Samen met andere kinderen ontdekken wat toneelspelen is, maar dan met veel aandacht voor de eigen inbreng. Stapsgewijs wordt gestimuleerd dat de kinderen hun eigen fantasie gebruiken.

FantasieToneel is voor de 7 tot 9 jarigen een ware ontdekkingstocht naar wat toneelspelen is en hoe je daarin leuk kunt samen spelen met anderen. De kinderen leren veel zelf te verzinnen en te doen. Er wordt niet naar een uitvoering toegewerkt, de kinderen hoeven dus geen teksten en rollen uit hun hoofd te leren. Het belangrijkste is dat ze plezier hebben in het spel op dat moment en meer “durf” ontwikkelen.

Voor de 10 tot 12 jarigen biedt het ImprovisatieToneel voldoende mogelijkheden om zich te ontwikkelen tot een echte “lama”. De lama’s van de televisie zijn bekend geworden om hun sketches die improviserend tot stand komen en waarbij er vooral veel gelachen word. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te doen. Het improviseren wordt stapsgewijs geleerd. Er zijn een aantal spelregels waardoor spelers goed op elkaar leren reageren en meer spelplezier krijgen. Ook als je wel improvisatie-ervaring hebt, is het leuk om mee te doen, want iedere keer is het immers weer anders. Improvisatietoneel is nooit saai!

Het WoensdagmiddagToneel onderscheid zich van reguliere toneellessen door de ruimte voor de eigen inbreng van de kinderen. Er wordt niet toegewerkt naar een uitvoering; het plezier in het samen toneel maken staat voorop! Hierdoor zijn de toneelclubs ook uitermate geschikt voor kinderen die verlegen zijn of weinig zelfvertrouwen en/of faalangst hebben.

Tijdens de cursussen leren kinderen zich te uiten, samen te werken, hun ideeën en fantasie vorm te geven. Spelenderwijs worden sociale vaardigheden geoefend en wordt het zelfvertrouwen van de kinderen vergroot. Het thema zelfvertrouwen loopt als een rode draad door alle andere activiteiten van De Speltuin heen. Interesse? Kijk dan op de website www.despeltuin.nl .

Het WoensdagmiddagToneel start op 9 mei in Gebouw Present aan de Johan van Renessestraat 16 in Mijdrecht. Inschrijven kan vanaf nu!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Astrid Millenaar, telefoonnummer 0297-285520 of via e-mail: info@despeltuin.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe cursussen WoensdagmiddagToneel in Mijdrecht

In het najaar van 2006 begon Astrid Millenaar van De Speltuin met haar toneelcursussen in Mijdrecht. Er hadden zich veel kinderen aangemeld zodat alle groepen daadwerkelijk konden starten. De kinderen genoten van de lessen waarbij zij -ieder op eigen wijze- leerden gebruik te maken van hun fantasie. Wegens het grote … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: