001 -Family

Drukke dag voor brandweer Uithoorn en Aalsmeer


Geplaatst op: 21 maart 2007

Voor het brandweerkorps van Uithoorn/Aalsmeer was het afgelopen woensdag een drukke dag te noemen. In totaal rukten beide korpsen vier maal uit, waar de brandweerpost Uithoorn tot driemaal toe Aalsmeer bijstond. De eerste melding was een aanrijding op de provinciale weg de N201. Hier werd de hulp ingeroepen van een hulpverleningsvoertuig van Aalsmeer. 

Omdat dit voertuig, gezien de ravage, voorlopig niet meer beschikbaar was, werd de post Uithoorn op stand-by gehouden voor wanneer er opnieuw een calamiteit op Aalsmeers grondgebied zou voordoen. 

Dit gebeurde dan ook rond elf uur, toen bij de bloemenveiling van Aalsmeer (VBA) een automatische brandmelding in werking trad. Beide posten rukten uit, maar halverwege werd loos alarm gemeld en konden alle wagens weer terug naar hun posten. 

 
Rond twaalf uur werden beide korpsen opnieuw gealarmeerd. Toen bleek het niet om loos alarm te gaan, maar om een brand die was veroorzaakt door een peuk die wat papiersnippers had doen ontbranden. Tijdens het aanrijden van beide korpsen, ontvingen ze het bericht dat de bedrijfsbrandweer van de VBA het kleine vuurtje inmiddels had geblust. Opnieuw gingen alle wagens weer terug naar hun posten. 

Om kwart over drie was het weer raak in Aalsmeer. In een woning aan de Gluckstraat had een elektrische deken vlam gevat. Weer werden  beide korpsen gealarmeerd. De brandweer van Aalsmeer, die snel ter plaatse was, had de brand snel onder controle en Uithoorn, die inmiddels de gemeente Aalsmeer was binnengereden, bleek niet meer nodig. De brandweer heeft het huis flink moeten luchten, omdat naast de te warm geworden deken ook het matras vlam had gevat. Dit ging gepaard met flink wat rookontwikkeling. Toen ze het huis flink hadden gelucht keerden ook zij terug naar hun post.

De rest van de dag bleef het voor beide korpsen rustig.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Brandweer Uithoorn

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Drukke dag voor brandweer Uithoorn en Aalsmeer

Voor het brandweerkorps van Uithoorn/Aalsmeer was het afgelopen woensdag een drukke dag te noemen. In totaal rukten beide korpsen vier maal uit, waar de brandweerpost Uithoorn tot driemaal toe Aalsmeer bijstond. De eerste melding was een aanrijding op de provinciale weg de N201. Hier werd de hulp ingeroepen van een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: