001 -Family

Detailhandelsvisie ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad


Geplaatst op: 20 maart 2007
Op 20 maart 2007 heeft het college besloten de detailhandelstructuurvisie ter vaststelling aan de ge-meenteraad aan te bieden.

In december vorig jaar heeft het college ingestemd met de aanbevelingen uit de detailhandelstruc-tuurvisie. Vervolgens heeft de detailhandelstructuurvisie ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn een beperkt aantal reacties binnengekomen die geen aanleiding geven om van de aanbevelingen af te wijken. Deze reacties worden wel bij de uitvoering van de aanbevelingen meegenomen.

In het najaar van 2006 hebben ondernemers, gemeente, Kamer van Koophandel, Hoofdbedrijfschap Detailhandel en onderzoeksbureau MKB Reva een gedegen detailhandelstructuurvisie voor De Ronde Venen opgesteld. Hiervoor is ruimtelijk-economisch onderzoek uitgevoerd. Onderdeel van het onder-zoek waren onder andere een ondernemersenquête, telefonisch consumentenonderzoek en een draagvlakanalyse. Verder is de ruimtelijke en fysieke structuur geanalyseerd. Het rapport gaat in op de huidige en gewenste ruimtelijke structuur van de detailhandel in de drie grote kernen van De Ron-de Venen.

Een aantal belangrijke aanbevelingen uit het rapport zijn:
 • Herontwikkeling van de entree van Mijdrecht bij het Burgemeester Haitsmaplein en Winkelcentrum De Lindeboom.
 • Uitbreiden en herontwikkelen winkelcentrum Zuiderwaard in Vinkeveen.
 • Streven naar een nieuw winkelgebied voor dagelijkse boodschappen in Wilnis.
 • Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

  Bron: Gemeente De Ronde Venen

  Dit bericht delen via:
  Opties:

  Inschrijven nieuwsbrief


  Alle velden zijn verplicht

  Je gegevens:

  Detailhandelsvisie ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad

  Op 20 maart 2007 heeft het college besloten de detailhandelstructuurvisie ter vaststelling aan de ge-meenteraad aan te bieden. In december vorig jaar heeft het college ingestemd met de aanbevelingen uit de detailhandelstruc-tuurvisie. Vervolgens heeft de detailhandelstructuurvisie ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn een beperkt aantal reacties binnengekomen die geen … Lees meer »


  Alle velden zijn verplicht

  Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

  Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

  Je gegevens:
  Gegevens van de ontvanger: