001 -Family

Spijbelen kost kinderen hun toekomst


Geplaatst op: 20 maart 2007
Tijdens de Dag van de Leerplicht op donderdag 15 maart 2007 organiseerden gemeenten diverse activiteiten om de leerplicht extra onder de aandacht te brengen van leerlingen, ouders en scholen. Want preventie en handhaving van leerplicht spelen een belangrijke rol bij het terugdringen van schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten.

Ook gemeente De Ronde Venen heeft actief meegedaan aan de Dag van de Leerplicht.

Zij begonnen deze dag met een telaatkomactie.

De wekker was stuk
En de brug stond open, m’n band was lek dus ik moest gaan lopen... smoesjes van laatkomers kun-nen heel vermakelijk zijn, maar het is wel zaak om deze jonge dames en heren in de gaten te houden. Jong geleerd is oud gedaan; als te laat komen overgaat naar spijbelen, dan zijn de gevolgen voor deze kinderen niet te overzien. School vroegtijdig verlaten heeft grote negatieve gevolgen op de (in-komens)positie van deze kinderen als ze volwassen worden.

Wethouder Jan van Breukelen en de leerplichtambtenaar van de gemeente De Ronde Venen waren donderdagmorgen 15 maart 2007 om 08.15 uur te vinden in de hal van scholengemeenschap Veen-landen College te Mijdrecht. Nadat de bel was gegaan werden 11 leerlingen door wethouder Jan van Breukelen en de leerplichtambtenaar aangesproken. Zij waren te laat en hebben toen een rode kaart en een smoezenkaart gekregen. Tevens is er in een gesprek nog ingegaan over de gevolgen van het te laat komen (een vorm van ongeoorloofd schoolverzuim)

De Dag van de Leerplicht is een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op donderdag 15 maart 2007 vond de Dag van de Leerplicht voor de 4e keer plaats. Tijdens de Dag van de Leerplicht werden door de deelnemende gemeenten diverse activiteiten georganiseerd om het belang van de leerplicht onder de aandacht te brengen van leerlingen en hun ouders. Bij verschillende activiteiten zijn leerplichtambtenaren, scholen en politie betrokken.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Spijbelen kost kinderen hun toekomst

Tijdens de Dag van de Leerplicht op donderdag 15 maart 2007 organiseerden gemeenten diverse activiteiten om de leerplicht extra onder de aandacht te brengen van leerlingen, ouders en scholen. Want preventie en handhaving van leerplicht spelen een belangrijke rol bij het terugdringen van schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten. Ook gemeente De … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: