Hertha wint twee keer, maar verliest aansluiting

Geplaatst op: 19 maart 2007
Na de afgelopen drie weken drie keer in actie te zijn gekomen heeft het Vinkeveense SV Hertha een voorlopige conclusie kunnen trekken in de race om het kampioenschap. De topper tegen concurrent Rivierwijkers ging ongelukkig verloren met 3-2, tegen VVUA werd ruim gewonnen (6-1) en afgelopen zondag was het op het oog lastige Sporting ’70 met 2-4 een maatje te klein voor het team van Hans Bergsma.

Met name de wedstrijd tegen Rivierwijkers was van groot belang voor het kampioenschap. In een rommelige wedstrijd werd onterecht verloren. Met name de scheidsrechter had grote invloed op de wedstrijd door twee discutabele penalty’s aan de thuisploeg toe te kennen en een ongelooflijke situatie als buitenspel voor Hertha te beoordelen. Het waren Wim Mollers en Wessel Maijer die voor Hertha scoorden.

In de thuiswedstrijd tegen nummer laatst VVUA scoorden Maijer, Erik Post en Landwaart allen tweemaal in een vrij matte wedstrijd met veel onderbrekingen door overtredingen van de bezoekers uit Utrecht.

Zondagmiddag ging Hertha voor de inhaalwedstrijd uit de tweede periode op bezoek bij Sporting ’70 uit Utrecht. In de heenwedstrijd ontspon zich een spannende strijd en speelde Hertha bijna een helft met tien man, maar wist toch tot drie maal toe een achterstand ongedaan te maken: 3-3.

Zondag begon Hertha sterk op het kunstgras in Utrecht. Via combinatievoetbal en via de flanken kon het meerdere malen gevaarlijk worden. Na vijf minuten speelde van Breukelen een vrije trap snel in op Erik Post, die aflegde op Maijer. Hij wist droog in de korte hoek binnen te schieten: 0-1. Een kwartier na de openingstreffer schoot doelman Voorbij ver uit en gedragen door de wind kwam de bal bij Post die doortikte op de doorgelopen Maijer, welke de bal onder de doelman van de thuisploeg doorschoot: 0-2.

Het was aan de ontbrekende scherpte aan Hertha-zijde te danken dat de stand na 45 minuten nog maar op 0-2 stond. Afstandschoten van Van Breukelen en Peter Post troffen geen doel en E. Post, Jorg Landwaart en Ski Klesman waren niet bij machte om de derde van de middag binnen te werken. Het enige dat Sporting hier tegenover kon stellen waren enkele verre inworpen en de spits raakte nog eenmaal de paal.

Na rust kregen de bezoekers het wat lastiger en dit was vooral te danken aan de wind. Doordat de bal moeilijk vooruit te spelen was, kon Sporting wat druk op het doel van Voorbij zetten. De thuisploeg was wel enigszins dreigend, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. Het was opnieuw Hertha dat wist te scoren. Ditmaal was het Landwaart die de bal op het middenveld oppikte en op snelheid de verdediging van de tegenstander voorbij ging om de 0-3 binnen te schieten.

Sporting kwam nog iets terug in de wedstrijd door via een vrije trap de 1-3 binnen te koppen. Het was de balvaste en sterke spits die de tegentreffer voor zijn rekening nam. Nog geen minuut later werd de marge weer op drie gebracht. Via een aanval langs Landwaart en Van Breukelen kwam de bal bij Maijer die zijn hattrick volmaakte: 1-4.

Door een makkelijk gegeven penalty (vermeend hands van Sedney) kwam Sporting nog tot 2-4. Nogmaals, als Hertha zorgvuldiger met de vele kansen was omgegaan, dan had het een monsterscore neer kunnen zetten. Maar ook in de tweede helft stond het vizier van Landwaart, Post, Klesman en Maijer niet helemaal op scherp. Door onzorgvuldigheden in de ploeg kon Sporting zelfs ook nog gevaarlijk worden, maar het bleef uiteindelijk bij 2-4.

Door deze overwinning wist Hertha de achterstand op BFC en Rivierwijkers te verkleinen tot drie punten. Het enige dat de Vinkeveners kunnen doen om de druk op de concurrenten te houden is de laatste vier competitiewedstrijden winnen. Te beginnen aanstaande zondag in de uitwedstrijd tegen De Zebra’s in Hilversum, welke om 14.00 uur aan zal vangen.

Na de afgelopen drie weken drie keer in actie te zijn gekomen heeft het Vinkeveense SV Hertha een voorlopige conclusie kunnen trekken in de race om het kampioenschap. De topper tegen concurrent Rivierwijkers ging ongelukkig verloren met 3-2, tegen VVUA werd ruim gewonnen (6-1) en afgelopen zondag was het op … Lees meer »