001 -Family

Clubavond Chroma-Key


Geplaatst op: 19 maart 2007
Het meest bekende voorbeeld is de weerman (of vrouw) die het weerbericht voorleest, terwijl op de achtergrond weerkaarten zijn te zien.

In werkelijkheid staat de weerman voor een blauw scherm te acteren en worden de videobeelden van hem en van de kaarten samengevoegd. De blauwe kleur wordt uitgefilterd en zie je niet meer.

Chroma-key, ook wel blue-screen of green-screen genoemd, maakt het mogelijk een persoon in te voegen in een virtuele omgeving. Ofwel je kan iemand laten praten op Ibiza zonder daar naartoe te gaan. In het verleden kwam hier zoveel verlichtings-techniek bij kijken dat amateurs slechts met grote moeite matige resultaten konden behalen. Met een goede voorbereiding en de huidige montageprogramma’s maken we meer kans.

Op deze clubavond laten we voorbeelden zien en een stukje praktijk.

Neem uw camera en statief mee en maak zelf een opname voor een blauw scherm. Dan kunt u thuis experimenteren om beelden samen te voegen.

Na de pauze gaan we de behoeftige en de creatieve geesten in beweging brengen met als prachtige doel: het ultieme programma voor de clubavonden van de tweede helft van 2007.

Dus ook op deze avond verwachten we veel leerzame momenten voor de filmer.

We rekenen op je komst.

Ook geïnteresseerd, dan nodigen wij je van harte uit om een keer met ons kennis te komen maken.

Hoe laat 20:00 – 22.30 uur
Waar Ontmoetingscentrum “De Boei” Kerklaan 32
3645 EV Vinkeveen

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Clubavond Chroma-Key

Het meest bekende voorbeeld is de weerman (of vrouw) die het weerbericht voorleest, terwijl op de achtergrond weerkaarten zijn te zien. In werkelijkheid staat de weerman voor een blauw scherm te acteren en worden de videobeelden van hem en van de kaarten samengevoegd. De blauwe kleur wordt uitgefilterd en zie … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: