001 -Family

‘Oud en nieuw Uithoorn’ op de Dolfijn


Geplaatst op: 19 maart 2007
Net als vorig jaar hebben ook dit jaar Kunstencentrum de Hint, de bibliotheek, Fun For Kids, atelier de Penseelstreek en poppenspeler Frans Hakkemars, onder de naam Uithoorn!-uit-de-kunst!, weer de krachten gebundeld om een kunst- en cultuurproject op te zetten voor basisscholen in Uithoorn. Vorig jaar waren er diverse activiteiten op basisschool de Tweemaster en basisschool de Regenboog onder de naam ‘De wijk leeft’.

Dit jaar zijn er weer 3 nieuwe basisscholen aan de beurt: de Dolfijn, de Kwikstaart en de Toermalijn. Het project is begin maart van start gegaan op de Dolfijn en het thema dit jaar is ‘Oud en nieuw Uithoorn’.

Voor elke groep is er een activiteit rondom dit thema en op elke school wordt het project op feestelijke wijze afgesloten.

Op basisschool de Dolfijn zijn kinderen onder begeleiding van Fun For Kids in de bovenbouwgroepen gestart met ‘koken’ en het ‘bouwen van maquettes’.

Koken
In de eerste week hebben de kinderen kennis gemaakt met de Oudhollandse keuken, en bestonden de recepten o.a. uit Snert, Rijstebrij, Gespleten nonnen en Oudhollandse kipstoof. Vorige week is er gekookt met zgn. Vergeten groenten, zoals schorseneren, pastinaak en raapsteeltjes. En deze week duiken we de hippe keuken in met Fingerfood. Dit zijn allemaal kleine hapjes uit diverse keukens; o,a, Spaanse gehaktballetjes, Japanse sushi’s en Thaise sateetjes.

Maquette’s bouwen
Kinderen bouwen met diverse materialen huizen van vroeger, tegenwoordig en de toekomst. De oude huizen worden van hout in elkaar getimmerd afgewerkt met kleine takjes en een rieten dak. De moderne huizen worden van echte steentjes gemetseld en het dak afgewerkt met op maat geknipte dakpannen. van piepschuim en met veel fantasie worden de huizen van de toekomst in elkaar gezet.

De diverse activiteiten zullen in april en mei a.s. op basisschool de Kwikstaart en Toermalijn van start gaan.

Bijgesloten foto’s van eerdergenoemde projecten op de Dolfijn

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

‘Oud en nieuw Uithoorn’ op de Dolfijn

Net als vorig jaar hebben ook dit jaar Kunstencentrum de Hint, de bibliotheek, Fun For Kids, atelier de Penseelstreek en poppenspeler Frans Hakkemars, onder de naam Uithoorn!-uit-de-kunst!, weer de krachten gebundeld om een kunst- en cultuurproject op te zetten voor basisscholen in Uithoorn. Vorig jaar waren er diverse activiteiten op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: