Atalante heren op karakter langs Nederhorst H2

Geplaatst op: 19 maart 2007

Hij nam de coaching (samen met mini van de maand Tim ter Laare) van de eerste 2 sets voor zijn rekening (daarna stapte hij over naar het andere veld om daar zijn H2 te coachen). De heren van Atalante namen de eerste twee sets vrij makkelijk voor hun rekening, maar in de derde set was de concentratie ver te zoeken waardoor deze ruim werd verloren. De Vinkeveners lieten echter zien over karakter te beschikken, want de dip in de derde set werd ruim weggepoetst in de vierde set. De Atalante heren wisten zo een 3-1 overwinning te behalen en konden zodoende vier punten bijschrijven aan hun totaal.

Ook Duncan van Senten maakte weer deel uit van de selectie. Na een afwezigheid van vijf wedstrijden i.v.m. een bacterie infectie was hij vanavond weer present en deed dit niet onverdienstelijk. De basis van de eerste twee sets bestond uit: Frans Roos, Tino vh Hoenderdaal, Lex Beijer, Leonard de Jong, Johan van Westerdorp en aanvoerder Robert Hardeman. De ploeg uit Vinkeveen begon voortvarend aan de wedstrijd. Mede door een goede passing (alle sets) kon Frans Roos e.e.a. uit proberen in de aanval. Er werden leuke combinaties gespeeld door het midden waardoor Nederhorst menigmaal werd verrast. Bij een 13-10 tussenstand nam Nederhorst hun eerste time-out. Bij Atalante werd gewezen op de buitenaanval van Nederhorst, want vele ballen gingen over de buitenkant. Ook werden de posities van de plaatsballen besproken. Atalante speelde goed en mede daardoor nam Nederhorst bij een tussenstand van 17-11 hun tweede time-out. Dit pakte enigszins goed uit, want na de time-out wisten zij drie punten op rij te maken. Coach Erik Raket nam een time-out en sprak de mannen toe. Geen paniek, eigen spel spelen en gewoon scoren. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd. Atalante liep vervolgens weg bij Nederhorst en wist de set te pakken met 25-19.

De tweede set begon met dezelfde basis als de eerste set. In die set was de aanvallende kracht van de veel scorende Tino opgevallen. Ook nu werd hij regelmatig opgezocht door Frans. Aangezien Tino niet de grootste speler is binnen de selectie wist hij vanavond menigmaal zijn tegenstander aan het net te verrassen met zijn aanvallen. Ook de middenmensen (Robert en Lex) waren op dreef, zodat Frans de ballen op alle posities kwijt kon. Atalante dicteerde het spel en hield steeds een kleine voorsprong in punten. Het “echte” gaatje met Nederhorst kon men nog niet slaan maar gedurende de set werd het verschil wel groter. Ook de tweede set was voor Atalante, 25-20.

In de derde set kwam Duncan van Senten voor Tino vh Hoenderdaal. Binnen een paar minuten stonden de geel/groene tijgers met 1-6 achter waardoor aanvoerder Robert Hardeman noodgedwongen een time-out moest nemen. De boel werd op scherp gezet maar het resultaat bleef beneden alle peil. Bij een 7-16 stand nam Robert zijn tweede en tevens laatste time-out. Daarna begon Atalante iets beter grip op het spel te krijgen. De pass kwam weer aan en Frans kon zijn aanvallers aan het werk zetten. Duncan kwam aan het net en werd direct opgezocht door Frans. Dit pakte goed uit en Duncan wist de verdediging van Nederhorst drie keer op rij te passeren. Hierdoor was het 10-16 en konden de Vinkeveners weer een beetje hoop koesteren. Nederhorst was echter nog niet verslagen en zij wisten punt voor punt te pakken waardoor de derde set een prooi voor hen werd, 11-25.

De vierde set ging het team in dezelfde opstelling verder. Atalante toonde karakter en nam een 6-0 voorsprong. Grote gangmaker in het begin van deze set was Johan met drie directe punten op rij. In het verloop van de set kwam Nederhorst nog wel terug en bij een tussenstand van 12-12 nam Atalante een time-out. Na de time-out was een spannende wedstrijd te zien met scores aan beide kanten. Aan de buitenkant maakte Duncan het Nederhorst bijzonder lastig door zijn aanval continu af te wisselen. Harde aanvallen werden afgewisseld met tactische plaatsvallen of aanvallen die half hard werden geslagen en zodoende net achter het blok van de tegenstander vielen. Bij een tussenstand van 21-18 in het voordeel van Atalante nam Nederhorst nog een time-out. Na de time-out klaarde Atalante de klus en wist de vierde set te winnen met 25-20.

Volgende week reizen de mannen van Atalante naar Nederhorst om daar te spelen tegen H1 van Nederhorst. Dit team staat hoger op de ranglijst en het zal daardoor een zwaardere wedstrijd worden dan vanavond.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van Atalante H1 is op vrijdag 30 maart a.s. De tegenstander is dan Keistad H5 uit Amersfoort. De heenwedstrijd werd destijds wel gewonnen met 2-3 na een 0-2 voorsprong. Ook tegen Keistad zal het een spannende wedstrijd worden. Deze wedstrijd kent een aanvangstijd van 21:00 uur en wordt gespeeld in sporthal de Boei te Vinkeveen.

Vrijdagavond 16 maart speelde het door Mulder Transport gesponsorde eerste herenteam van Atalante een thuiswedstrijd tegen Nederhorst H2. Sinds lange tijd waren de heren weer eens met acht spelers waaronder de nog steeds geblesseerde Erik Raket. Hij nam de coaching (samen met mini van de maand Tim ter Laare) van … Lees meer »