001 -Family

De Vinken 3 ongeslagen kampioen


Geplaatst op: 19 maart 2007
Afgelopen zaterdag stond er voor het derde seniorenteam van De Vinken eigenlijk niets meer op het spel. Twee weken geleden al was het team kampioen geworden.

Desondanks werd er - zeker in de eerste helft - fel gestreden om de punten. De Vinken 3 had tot nu toe namelijk al haar wedstrijden in winst omgezet en wilde ook de laatste wedstrijd koste wat het kost tot een goed eind brengen. Om zodoende ongeslagen kampioen te worden. Tegenstander was de ploeg die lange tijd bij De Vinken in het spoor bleef: Tempo 5 uit Alphen aan den Rijn. Samen met KIOS uit Nieuw Vennep waren zij tot voor kort de enige concurrenten. In de eerste ontmoeting wist Tempo het De Vinken zeer lastig te maken. Tot vijf minuten voor tijd stonden de Alphenaren destijds aan de goede kant van de score. Een laatste opleving van het geroutineerde De Vinken bracht uiteindelijk de ommekeer: een 8-6 overwinning voor De Vinken 3.

Ter indicatie: normaal gesproken scoort het team zo'n 16 doelpunten per wedstrijd. De Vinken 3 bestaat voornamelijk uit een groot aantal oud-eerste spelers die het al een aantal jaartjes wat rustiger aan doen. Aangevuld met wat leeftijdsgenoten die dezelfde gedachte hebben en elke week lekker een balletje willen korfballen. De wil om te winnen is er echter nog steeds en kampioen worden, gebeurt ook niet elk jaar. Laat staan ongeslagen.

Tegenstander Tempo daarentegen is een jonge talentvolle ploeg (de oudste speler is jonger dan de jongste bij De Vinken) die maar blijft bewegen. Kortom, twee zeer verschillende ploegen en spelstijlen. De Vinken 3 is een ploeg die over het algemeen wat langzaam op gang komt. Dit keer nam De Vinken 3 direct het heft in handen. Rustig spelend met veel overleg werd er gevarieerd aangevallen. Men liet de bal het werk doen en de juiste schutters werden in positie gebracht. En ook deze zaterdag bleek de ploeg te beschikken over een aantal uitstekende schutters.

Kortom, het jeugdige Tempo kwam er nauwelijks aan te pas. Via 1-1 werd het via 4-1 al snel 8-5. Voor rust werd de score nog verder uitgebouwd. En bij een uiterst comfortabele, maar dik verdiende 12-5 werd de kleedkamer opgezocht. De strijd was gestreden en De Vinken nam in de tweede helft gas terug. De druk was van de ketel. Ongewild zorgde dat voor wat misverstanden.

Het spel werd wat rommeliger en de schoten misten hun precisie. Maar ook bij Tempo wilde het niet lukken. Na een kwartier in de tweede helft werd er pas voor de eerste keer gescoord en ook nu was het de Vinkenploeg die het voortouw nam. Bij 14-5 was de koek voor de Vinken 3 echter grotendeels op. Tempo maakte dankbaar gebruik van de verslapping aan Vinkenzijde en kwam stapje voor stapje terug tot 16-11. Het slotaccoord was echter voor de De Vinken 3: 17-11. Zodoende werd de ploeg dik verdiend en ongeslagen kampioen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Vinken 3 ongeslagen kampioen

Afgelopen zaterdag stond er voor het derde seniorenteam van De Vinken eigenlijk niets meer op het spel. Twee weken geleden al was het team kampioen geworden. Desondanks werd er - zeker in de eerste helft - fel gestreden om de punten. De Vinken 3 had tot nu toe namelijk al … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: