001 - Bader

Politie Biketeam actief in Ronde Venen


Geplaatst op: 15 maart 2007
De Ronde Venen - Sinds kort heeft de politie in De Ronde Venen de beschikking over een bikerteam.

De teamleden worden ingezet bij het toezicht houden in de wijken en als ondersteuning bij evenementen. Doordat mountainbikesurveillance een gerichte vorm van toezicht is, is zij zeer doeltreffend en is het mogelijk om op elke locatie te komen. Locaties in stadswijken zijn dus beter en sneller te bereiken, net als locaties die niet voor surveillancevoertuigen bereikbaar zijn.

Een ander voordeel is dat een mountainbiker directer aanspreekbaar is voor de burger op straat. Daarbij is de mountainbike een geruisloos vervoermiddel; dit is een ‘vriendelijke’ vorm van verplaatsing in wandelgebieden.

De mountainbiker bereikt een groter gebied dan een surveillant te voet. Landelijk is veel ervaring met de inzet van biketeams met positief resultaat.

Foto's: Peter Bakker (A-side media)

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: www.petershotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Politie Biketeam actief in Ronde Venen

De Ronde Venen - Sinds kort heeft de politie in De Ronde Venen de beschikking over een bikerteam.De teamleden worden ingezet bij het toezicht houden in de wijken en als ondersteuning bij evenementen. Doordat mountainbikesurveillance een gerichte vorm van toezicht is, is zij zeer doeltreffend en is het mogelijk om op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: