001 -Family

Zeg je zeg je in De Meijert


Geplaatst op: 15 maart 2007

Onder de titel 'Zeg je Zegje',  komen de burgers van de Ronde Venen en de politiek vrijdagavond 16 maart as. voor de tweede maal samen in de Meijert.

Waar vorige keer de organisatie berustte bij de VVD, ligt de organisatie nu op het bordje van Gemeentebelangen.

Burger, jong en oud, verenigingen, bedrijven, onderwijs, sportverenigingen, plus de instellingen kunnen tijdens de gezamelijke bijeenkomst en daarna 'in de wandelgangen' even stevig zeggen wat ze van de huidige gemeentelijke politiek en het gemeentehuis vinden. De politiek antwoordt en de pers schrijft alles op. 

Alle politieke zaken kunnen worden genoemd, van starterswoningen tot gedoe rond de zorg, van vergunningen tot inspraakprocedures, van sportbeleid tot de veiligheid op straat en alles dat verder politiek is. Lukt het niet in het algemene deel uw punt naar voren te brengen, dan lukt het altijd om u zegje te doen in 'de wandelgangen'. Iedereen krijgt antwoord, is het niet op deze avond, dan binnen twee weken met een e-mail of een briefje. Heeft u iets te zeggen, zeg het dan op deze avond! 

Er zijn wel spelregels voor het algemene deel. U zegt  hard, helder en duidelijk wat u wil zeggen, waarna maximaal twee mensen uit de politiek u zonder omwegen antwoorden. U mag daarna nog een korte vraag stellen over uw onderwerp en er volgt nog een kort antwoord. Dit is het einde van de behandeling van uw onderwerp in het algemene deel. Zo kunnen er heel veel mensen aan bod komen.

Wie van de politiek te lang over een antwoord doet zonder iets te zeggen, krijgt uiteraard een 'gele kaart' van de gespreksleider. Twee 'gele kaarten' is even een tijdje afkoelen zonder het woord te mogen doen.

Voor die burgers, die hulp nodig hebben bij het maken van een goede presentatie van wat zij besproken willen hebben, ga naar een van de politieke partijen uit de gemeentegids of bel met Bert van Broekhuijsen ( 0297-256967 ), die dan iemand zal zoeken om u te helpen zodat u zelf uw onderwerp zo krachtig mogelijk voor het voetlicht kunt brengen. Natuurlijk kunt u ook even goed om u heen kijken wie u kan helpen.

Deze kans mag niemand missen. Nu gaat het niet om vage verkiezingsbeloftes maar om de harde politieke werkelijkheid. Wat nu wordt toegezegd, daar zit de politiek aan vast als ze geloofwaardig wil blijven voor de burgers. En dat kunt u nu goed controleren want volgend jaar maart komt er weer een Zeg je Zegje.

Natuurlijk zijn ook al die mensen van harte welkom, die onomwonden uiting willen geven aan hun intense teveredenheid over de politiek in de Ronde Venen. Zij krijgen als eersten het woord.

Zeg je zegje in de Meijert te Mijdrecht

Vrijdag 16 maart as.

Zaal open om 19.30

Aanvang 20.00

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zeg je zeg je in De Meijert

Onder de titel 'Zeg je Zegje',  komen de burgers van de Ronde Venen en de politiek vrijdagavond 16 maart as. voor de tweede maal samen in de Meijert. Waar vorige keer de organisatie berustte bij de VVD, ligt de organisatie nu op het bordje van Gemeentebelangen. Burger, jong en oud, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: