001 -Family

De Nationale Boomfeestdag in De Ronde Venen


Geplaatst op: 12 maart 2007
Ook in 2007 wordt er weer aandacht besteed aan de Nationale Boomfeestdag, dit keer op woensdag 21 en donderdag 22 maart. Op deze dagen gaan zo’n 500 leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in De Ronde Venen aan de slag in het openbaar groen. De organisatie van deze dagen is zoals elk jaar in handen van de Afdeling Groen van de gemeente De Ronde Venen en NME-centrum De Woudreus.

Het startsein wordt op 21 maart om 9.00 uur gegeven door burgemeester Burgman in het park Wickelhof in Mijdrecht. Hier gaan leerlingen van basisschool De Trekvogel en basisschool Twistvlied planten. Op andere plekken in de gemeente gaan leerlingen snoeien en knotten in de buurt van hun school. Zo kunnen de kinderen nog regelmatig het resultaat of nut van hun inspanningen zien. Het knotten en snoeien gebeurt op verschillende plekken onder het toeziend oog van een wethouder of de gemeentesecretaris.

Natuurlijk worden de kinderen na afloop van deze activiteiten beloond met een leuk aandenken.

Omdat de Stichting Nationale Boomfeestdag dit jaar haar 10e lustrum viert, wordt aan alle scholen die dat willen een boom aangeboden. Deze boom kan op het terrein of in de buurt van de school geplant worden. Naast subsidies van enkele landelijke organisaties, dient elke gemeente ook zelf een financiële bijdrage te leveren. De gemeente is daar gaarne toe bereid. De burgemeester, de wethouders en de gemeentesecretaris zullen op 21 maart aan de deelnemende scholen een boom aanbieden.

Lionsclub Mijdrecht-Wilnis wil het planten van bomen in de gemeente ook graag stimuleren. Zij financieren drie bomen die door de kinderen in het Wickelhofpark worden geplant.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Nationale Boomfeestdag in De Ronde Venen

Ook in 2007 wordt er weer aandacht besteed aan de Nationale Boomfeestdag, dit keer op woensdag 21 en donderdag 22 maart. Op deze dagen gaan zo’n 500 leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in De Ronde Venen aan de slag in het openbaar groen. De organisatie van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: