001 - Bader

‘Laat je ouders niet vallen’ dag


Geplaatst op: 12 maart 2007
Op zaterdag 31 maart organiseert Stichting Welzijn Ouderen De Ronde Venen activiteiten waarbij het voorkomen van valpartijen onder ouderen centraal staat. Een prettige combinatie van nuttige informatie en gezelligheid.

Stichting Welzijn Ouderen De Ronde Venen vraagt aandacht voor dit maatschappelijke probleem. Helaas blijken weinig ouderen uit eigen beweging voldoende maatregelen te nemen om de kans op vallen te verkleinen. Jammer, zeker omdat veel van dit leed eenvoudig kan worden voorkomen. Denk daarbij aan een antislipbadmat of pantoffels met een goede zool. Omdat veel ouderen zelf niet de behoefte voelen om maatregelen te treffen, wordt er een klemmend beroep gedaan op hun kinderen met de slogan. ‘Je ouders hebben jou nooit laten vallen’. Tijd om wat terug te doen!

Aanleiding voor de actie zijn de harde cijfers, en die zijn helaas minder leuk. Jaarlijks belanden 88.000 Nederlanders van 55 jaar en ouder na een valpartij op de Eerste Hulpafdeling van een ziekenhuis. Meer dan de helft van deze ouderen verliest een deel van zijn zelfstandigheid met ingrijpende gevolgen voor henzelf en hun naaste omgeving. Daarnaast overlijden ieder jaar 1.800 ouderen aan de gevolgen van een val.

De nationale ‘Laat je ouders niet vallen’ dag biedt ouderen en hun kinderen de kans om op een vrijblijvende, informele manier meer te weten te komen over het voorkomen van vallen. Dus geen informatiebombardement, maar een leuke ochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur. De activiteiten waaraan u deel kunt nemen zijn een spel Petanque in Vinkeveen, wandelen met de GPS bij de Woudreus in Wilnis en Nordic-Walking in Mijdrecht. Deelname is gratis. U kunt zich voor één van deze activiteiten aanmelden bij de service punten 0297- 383399 of 237610. Voor vragen kunt u terecht bij Stichting Welzijn Ouderen De Ronde Venen 230288, vraagt u naar Pim Jongsma of Nel Verhoek. n.verhoek@swo-derondenvenen.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

‘Laat je ouders niet vallen’ dag

Op zaterdag 31 maart organiseert Stichting Welzijn Ouderen De Ronde Venen activiteiten waarbij het voorkomen van valpartijen onder ouderen centraal staat. Een prettige combinatie van nuttige informatie en gezelligheid. Stichting Welzijn Ouderen De Ronde Venen vraagt aandacht voor dit maatschappelijke probleem. Helaas blijken weinig ouderen uit eigen beweging voldoende maatregelen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: