De Baat (3e)

GVM turners laten ziet wat ze waard zijn


Geplaatst op: 12 maart 2007
Zaterdag 3 maart was de 2de landelijke voorwedstrijd in de voorbereiding op het Nederlands kampioenschap later dit jaar. Door afwezigheid van 5 turners waren alleen Dylan Brugman en Kees van den Brand aanwezig.

Dylan begon op het toestel brug en liet direct zien wat zijn intenties waren deze wedstrijd, namelijk heel hoog scoren, en dat deed hij dan ook, met 11.70 had hij de op een na hoogste score. Kees begon op het toestel ringen met precies dezelfde gedachte in zijn hoofd en scoorde met 17.05 een prima cijfer. Vervolgens moest hij naar het toestel sprong en waar het bij het inturnen nog niet zo heel goed ging, sprong hij, toen het er om ging, twee uitmuntende cijfers en scoorde hij het hoogste cijfer op sprong. Dylan ging naar rek en vond daar met een nieuwe oefening de aansluiting met de top. Het derde toestel voor Dylan was vloer waar hij ondanks een enkelblessure toch prima scoorde met 12.00 punten. Kees ging naar brug en scoorde 14.85 en op dit toestel is dat een hele goede score.

Daarna moest hij naar rek en hier scoorde met 17.50 een goed cijfer ondanks een val na zijn salto. Dylan was op dat moment bezig op voltige en zo goed als het ging met inturnen op dit toestel zo jammerlijk viel hij van het paard tijdens de oefening toen het er om ging. Voor Kees was het de beurt om naar vloer te gaan, en hij deed het ook op dit toestel weer erg goed, hij scoorde 17.75 en dat was de vierde score op dit toestel. Kees moest afsluiten op voltige en ondanks dat zijn uitgangswaarde niet heel hoog is scoorde hij door heel netjes te turnen toch een hele knappe 16.65. Op het laatste toestel voor Dylan, de ringen, turnde hij nog een mooie oefening en met een 9.90 zat hij weer bij de top drie op dit toestel.

Dylan en Kees eindigden allebei net buiten de prijzen, Dylan werd 4de en Kees werd 5de, ten opzichte van de vorige wedstrijd hebben ze veel beter geturnd en laten zien dat de concurrentie absoluut rekening met deze jongens moet houden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

GVM turners laten ziet wat ze waard zijn

Zaterdag 3 maart was de 2de landelijke voorwedstrijd in de voorbereiding op het Nederlands kampioenschap later dit jaar. Door afwezigheid van 5 turners waren alleen Dylan Brugman en Kees van den Brand aanwezig. Dylan begon op het toestel brug en liet direct zien wat zijn intenties waren deze wedstrijd, namelijk … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: