001 - Bader

Atlantis 4 kampioen!


Geplaatst op: 12 maart 2007
Afgelopen zaterdag is Atlantis 4 gehuldigd als kampioen van de reserve klasse 5B. Dit team van korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht speelt alleen maar wedstrijden in de zaal en wordt gesponsord door Architekten- en Ingenieursbureau HW van der Laan. De huldiging vond plaats na de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen, die door Atlantis met 16-10 werd gewonnen.

Atlantis 4 heeft een hele goede start gehad van de competitie, de eerste zeven wedstrijden werden overtuigend gewonnen. In de achtste wedstrijd, uit tegen Thor, werd het eerste punt verlies geleden. In een wedstrijd waarin niet veel lukte werd het uiteindelijk 10-10. Door dit resultaat was Atlantis echter wel weer wakker geschud en wist het dat het er flink tegenaan moest gaan in de komende wedstrijden. De volgende wedstrijd was namelijk bij Madjoe, de nummer twee van dat moment. En dat het zaalteam toen scherp was, dat heeft Madjoe geweten. Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd ging Atlantis er vol tegen aan en wist met maar liefst 15-4 te winnen. Met nog drie wedstrijden te gaan en vijf punten voorsprong op de nummers twee kon het toch bijna niet meer mis gaan.

Helaas lukte het niet om in de thuiswedstrijd tegen SDO (H) al kampioen te worden. De scherpte van een week ervoor ontbrak en een 11-14 nederlaag was het resultaat. De week erna ging Atlantis het opnieuw proberen. Het vierde zou na deze wedstrijd met z’n allen uit eten gaan, maar plotseling werd het aanvangstijdstip van de wedstrijd verplaatst, waardoor dit niet kon doorgaan. Door het missen van het etentje was Atlantis wel extra gebrand op succes, OVVO werd hier het slachtoffer van. Alle spelers wisten deze wedstrijd te scoren en zo eindigde de wedstrijd na zestig minuten korfbal in een 19-7 overwinning. Het kampioenschap was een feit en werd al op bescheiden schaal gevierd. Het echte feest was afgelopen zaterdag in de thuishal van Atlantis, Sporthal Phoenix. Het was de enige korfbalwedstrijd in de hal deze zaterdag, waardoor de voorbereiding anders verliep dan normaal. Het koste Atlantis dan ook veel moeite om het gat van de korf te vinden. Maar toen Atlantis eenmaal warm was gedraaid vielen de doelpunten weer regelmatig. Zo werd via een ruststand van 7-2 de eindstand van 16-10 behaald. Weer een overtuigende overwinning en met een doelsaldo van 170 doelpunten voor en slechts 102 tegen was Atlantis ook duidelijk de sterkste van de poule. Na de wedstrijd werd de ploeg gehuldigd door de voorzitter van de Technische Zaken, Joost Reurings. Hij feliciteerde de ploeg en ook de coach, André van Doorn, en de trainer, Rob Cornelissen. Hij wenste de ploeg volgend jaar succes in de vierde klasse, het zal dan waarschijnlijk wel een stuk moeilijker worden voor het zaalteam van Atlantis. Daarna werden de bloemen uitgereikt en kon het kampioensfeest echt beginnen. Dit feest heeft tot in de kleine uurtjes geduurd en was zeer gezellig.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis 4 kampioen!

Afgelopen zaterdag is Atlantis 4 gehuldigd als kampioen van de reserve klasse 5B. Dit team van korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht speelt alleen maar wedstrijden in de zaal en wordt gesponsord door Architekten- en Ingenieursbureau HW van der Laan. De huldiging vond plaats na de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen, die … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: