Fortis Vinken overvleugelen OVVO

Geplaatst op: 12 maart 2007

Blessureleed
Dit jaar is Vinken’s As-ofteam geteisterd door diverse blessures. In de laatste wedstrijd moest Vinken’s Tagste dan ook een beroep doen op algemeen reserve Frans van de Leeden en in de tweede helft ook nog op de junioren Daniëlle Lommers en Ruben Strubbe. Overigens was dit drietal goed voor negen van de zestien treffers, dus van een verslechtering was zeker geen sprake.

Van het basisteam startten Reni Lommers, Sandra Start, Dick vd Greft en Jaap Meulstee in de aanval. Teuni Verlaan, Trees Lommers, Bert Lommers en Frans vd Leeden gingen verdedigen. Toos Fokker bezette naast nestor Hen Verlaan de blessurebank. Het door ziekte geplaagde koppel Michel en Sylvia Verwey moest helaas verstek laten gaan, net als de op wereldreis zijnde Nico Bos.

Stroeve start
Met het nipte thuisverlies nog in het achterhoofd betrad het As-ofteam de eigen korfbalhal van het Maarssense OVVO. De thuisploeg had een prima start. Pas op 2-0 kon Tagste iets terug doen. Trees Lommers was van afstand trefzeker. OVVO behield echter het scoringsinitiatief en De Vinken begon steeds meer tegen zichzelf te korfballen. Pas vlak voor rust deed aanvoerster Reni Lommers bij de afvang goede zaken. Van achter de korf tekende zij 4-2 aan.

Peptalk
In de rust was een ieder het er over eens: deze wedstrijd kon niet verloren gaan. Stoppen met geknoei, de beuk erin en er voor gaan. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Regelmatig scorend drukte het Fortisteam steeds meer haar stempel op de wedstrijd. Doelpunten van Frans vd Leeden (4x), Ruben Strubbe (3x), Daniëlle Lommers (2x) Jaap Meulstee (2x) en Trees Lommers, Reni Lommers en Dick vd Greft (ieder 1x) zorgden ervoor dat Tagste uiteindelijk finishte met een uiterst acceptabele 6-16 eindstand.

Een prima slotakkoord voor een wat magere competitie. De Vinken mocht dit seizoen maar tien maal optreden. Binnen de poule was het Almeerse EKVA veel te sterk. Zonder één enkel verliespunt werd EKVA kampioen. De andere teams werden allemaal één of meer keren met dubbele cijfers door Tagste verslagen. Met een ruim positief doelsaldo en de minst gepasseerde defensie (112 – 71) eindigde het Fortisteam op een keurige derde plaats.

In de laatste zaalcompetitiewedstrijd behaalde Vinken’s zesde seniorenteam een klinkende overwinning op streekgenoot OVVO uit Maarssen. Na een wat stroeve eerste helft gingen na de rust alle remmen los. Met een keurige 16-6 overwinning gingen de Vinkeveense senioren uiterst tevreden huiswaarts. BlessureleedDit jaar is Vinken’s As-ofteam geteisterd door diverse … Lees meer »