001 -Family

Geloof en kanker, gaat dat samen...?


Geplaatst op: 12 maart 2007
Onder de titel ‘Geloof en kanker, gaat dat samen..?’ wordt op dinsdagavond 27 maart a.s. in Regionaal Inloophuis ’t Anker een themabijeenkomst gehouden over Christen-zijn of Christen-worden en kanker. De spreekster op deze avond is pastor Jose Consemulder.

Wie aan deze ziekte lijdt, een partner heeft met deze ziekte, of iemand heeft verloren aan kanker, kan worstelen met geloofsvragen. Het hoe en waarom is soms in je eentje niet goed te hanteren. Daarover wordt tijdens deze bijeenkomst van gedachten gewisseld. Met de pastor en de aanwezigen wordt gezocht naar antwoorden of nieuwe wegen om levensvragen hanteerbaar te maken en weer perspectief te bieden.

Deze thema-avond staat open voor iedereen die met kanker te maken heeft of heeft gehad en die het moeilijk vindt om geloof te combineren met deze bedreigende ziekte, of die juist nu op zoek wil gaan naar de diepere betekenis van het leven.

De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Praat-ochtenden
Aansluitend op het thema ‘Geloof en kanker’ is een viertal praat-ochtenden over dit onderwerp gepland. Wie hiervoor belangstelling dient dit wél vooraf te melden bij ’t Anker. Deze bijeenkomsten zijn, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, gepland op de dinsdagochtenden: 10 april, 24 april, 8 mei en 22 mei a.s. van 10.00 tot ongeveer 11.30 uur. Ook aan het bijwonen van deze gespreksgroep zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie m.b.t. het project geloof en kanker kunt u verkrijgen bij

Jose Consemulder (pastor), tel. 0297-283570 of bij Ine Hulshof, tel. 0297-213423.

Regionaal inloophuis ’t Anker (gevestigd in het AJOC gebouw) Windmolen 75, te Mijdrecht.

Inloophuis ’t Anker wil mensen met kanker en hun naasten een open huis bieden, waar zij alleen of met anderen in een rustige sfeer kunnen ontspannen, contacten met lotgenoten kunnen hebben, informatie kunnen uitwisselen en aan activiteiten kunnen deelnemen. Regelmatig worden er ook thema-avonden georganiseerd.

Elke dinsdag en donderdag kunt u terecht van 10-16 uur. Als u tot de doelgroep behoort bent u van harte welkom!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geloof en kanker, gaat dat samen...?

Onder de titel ‘Geloof en kanker, gaat dat samen..?’ wordt op dinsdagavond 27 maart a.s. in Regionaal Inloophuis ’t Anker een themabijeenkomst gehouden over Christen-zijn of Christen-worden en kanker. De spreekster op deze avond is pastor Jose Consemulder. Wie aan deze ziekte lijdt, een partner heeft met deze ziekte, of … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: