001 -Family

Brandweerexamen Uithoorn/Aalsmeer


Geplaatst op: 11 maart 2007

Uithoorn/Aalsmeer- Sinds vrijdag is het brandweerkorps Uithoorn/Aalsmeer zes brandweerlieden rijker. Een jaar geleden startte in Aalsmeer de opleiding voor brandwacht. Het begon met een flinke basis theoretische kennis waar de brandwachten in juni voor slaagden.

Daarna begon de praktijkopleiding bij het Brandweer Opleiding Centrum het BOC in Amsterdam. Hier werden de aspiranten pas écht klaargestoomd om de verantwoordelijke taak van brandweer in de praktijk te mogen gaan uitvoeren. Vrijdagochtend was het dan eindelijk zover. Negen ‘nerveuze’ aspirant-brandwachten mochten eindelijk laten zien of ze het Rijksdiploma brandwacht verdienden na al hun harde trainen.

Tijdens dit examen, dat werd afgenomen in Haarlem, moesten de aspiranten een échte brand blussen in een speciaal daarvoor ontworpen gebouw. Iedere brandwacht kreeg twee inzetten die o.a. bestonden uit branden blussen met diversen soorten blustechnieken en mensen redden die zich in het brandende gebouw bevonden. Daarnaast werd door de examencommissie streng gelet op de eigen veiligheid van de cursisten en of ze goed met elkaar samenwerkten. 

Na een ‘slopende’ dag hard werken, wisten zes van de negen een ruim voldoende te halen. Van het korps Uithoorn mogen de volgende personen zich nu brandweerman of -vrouw noemen: Roena van Ams, Frank van den Berg en Jacqueline Boerman. Van het korps Aalsmeer zijn dit: Remco Boersma, Ronnie Rogmans en Anko Thijssen. Zij die het niet hebben gehaald, zullen zeer binnenkort een herexamen afleggen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Brandweer Uithoorn

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brandweerexamen Uithoorn/Aalsmeer

Uithoorn/Aalsmeer- Sinds vrijdag is het brandweerkorps Uithoorn/Aalsmeer zes brandweerlieden rijker. Een jaar geleden startte in Aalsmeer de opleiding voor brandwacht. Het begon met een flinke basis theoretische kennis waar de brandwachten in juni voor slaagden.Daarna begon de praktijkopleiding bij het Brandweer Opleiding Centrum het BOC in Amsterdam. Hier werden de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: