001 - Bader

Goede afvalscheiding is goed voor uw portemonnee


Geplaatst op: 7 maart 2007
In de gemeente De Ronde Venen is men bezig om de afvalverwerking zo goed mogelijk te laten verlopen.

Hallo, ik ben Michaël Bakker. Ik zit op het Veenlanden College, Atheneum 3. Op 14 en 15 november 2006 heb ik een maatschappelijke stage gelopen op het gemeentehuis bij de afdeling Facilitaire Diensten. Hier heb ik mij twee dagen zo veel mogelijk laten informeren over afvalverwerking in onze gemeente.

In de gemeente De Ronde Venen is men bezig om de afvalverwerking zo goed mogelijk te laten verlopen. Inwoners willen natuurlijk zo weinig mogelijk betalen aan reinigingsrechten, maar willen ook een schone gemeente. Dit is een kwestie, die de gemeente zo klantvriendelijk mogelijk wil houden.

Door nieuwe en efficiënte afvalverwerking wordt het afval zo goedkoop mogelijk verwerkt. Men krijgt zelfs geld als bepaalde soorten afval gescheiden worden ingeleverd. Zo houdt men de kosten zo laag mogelijk en zullen de reinigingsrechten minder stijgen.

De meest voorkomende manier is om het afval naar het afvalbrengstation van De Ronde Venen te brengen. Hier wordt het afval gescheiden ingezameld, waarna het op de meest goedkope en milieuvriendelijke manier verwerkt wordt. Bijna al het afval is eigenlijk een grondstof. Zo zijn glasscherven grondstof voor nieuwe glazen potten. Dit is de meeste goedkope manier om ons afval te verwerken.

Zelfs restafval, afval dat in de grijze container belandt, is een grondstof. De warmte die vrijkomt bij het verbranden van dit afval wordt omgezet in energie. Deze manier van afvalverwerking is echter erg duur. De gemeente wil daarom het liefst zo weinig mogelijk in de grijze container zien belanden.

Spullen die nog bruikbaar of te repareren zijn kunnen een goede plaats vinden bij de kringloopwinkel Kringkoop. Dit is een goede vorm van recycling die goed is voor het milieu en goed voor de portemonnee. Door het afval zo goed mogelijk te scheiden en zo min mogelijk restafval te maken, kunnen de jaarlijkse kosten voor de inwoner zo laag mogelijk blijven.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Goede afvalscheiding is goed voor uw portemonnee

In de gemeente De Ronde Venen is men bezig om de afvalverwerking zo goed mogelijk te laten verlopen. Hallo, ik ben Michaël Bakker. Ik zit op het Veenlanden College, Atheneum 3. Op 14 en 15 november 2006 heb ik een maatschappelijke stage gelopen op het gemeentehuis bij de afdeling Facilitaire … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: